Acasă Eveniment Huliganii croaţi au făcut legea la Timişoara

Huliganii croaţi au făcut legea la Timişoara

603
DISTRIBUIȚI

150 de suporteri croaţi ai lui Dinamo Zagreb au fost reţinuţi, joi, la Timişoara, după ce au provocat încăierări de stradă în Piaţa Operei, Piaţa Unirii, în spatele magazinului Bega, la Sala Olimpia şi la Stadionul „Dan Păltinişanu”. Echipele de intervenţie rapidă ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră au reţinut şi 24 de timişoreni care au ripostat la provocările huliganice ale unora dintre cei mai periculoşi suporteri din lume – fanii lui Dinamo Zagreb. Croaţii au venit la Timişoara pentru a-şi susţine favoriţii în partida cu FC Timişoara, meci ce a contat pentru etapa a II-a din grupa A a Europa League.

Mascaţi… împiedicaţi…

Patru croaţi au fost duşi de urgenţă la Spitalul Judeţean, dar doar unul a rămas şi internat. Alte 10 persoane rănite au fost duse la Spitalul Municipal. Suporterii recalcitranţi au fost lăsaţi să plece acasă după ce au plătit amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei. Maşinile şi autocarele croaţilor au fost escortate pe drumul de întoarce până la ieşire din ţară, la Vama Cenad. În buletinul oficial de presă al Poliţiei Timiş se precizeză expres că conflictul dintre suporteri a fost „aplanat cu promptitudine de forţele de ordine”. Lucrurile nu au stat tocmai aşa, la Timişoara. Trupele speciale ale DPIR s-au făcut de mirul lumii în Piaţa Unirii. Porniţi în urmărirea câtorva suporteri croaţi care au distrus mai multe terase din  zonă, mascaţii şi-au dat în petec. Unul dintre oamenii în negru a picat din cauza vitezei, iar altul şi-a pierdut… pistolul de grăbit ce era. Acesta i-a fost returnat de un cameraman mult prea şocat de ceea ce se întâmplă pentru a mai filma şi scena ilară. Conform poliţiei, mascatul care a rămas fără pistol preţ de câteva secunde nu va fi pedepsit. Asta pentru că arma a fost recuperată în cel mai scurt timp.

Poliţişti depăşiţi de situaţie

Starea de alertă de la Timişoara a fost anunţată cu câteva zile înainte de meciul ce a avut loc joi seara. Peste 250 de poliţişti şi 350 de jandarmi au fost mobilizaţi în centrul Timişoarei şi pe căile principale de acces la Stadionul „Dan Păltinişanu”. Nu a fost, se pare, destul. Mascaţii s-au călcat pe picioare şi poliţiştii din centrul oraşului s-au comportat în multe momente ca nişte oameni cu mult depăşiţi de evenimente. Scânteia de la care au plecat nenumăratele confruntări între suporteri a pornit din Piaţa Operei. Aici, aproximativ 200 de suporteri croaţi au aruncat cu sticle, au aprins torţe şi au scandat „Moarte sârbilor”. Cele mai grave incidente s-au produs în Piaţa Unirii şi în imediata apropiere a Stadionului „Dan Păltinişanu”. Conflictele deosebit de dure au continuat şi în incita stadionului. Şi de această dată, huliganii croaţi au fost vioara întâi.
 

Comentarii

comentarii