Acasă Cultura Humanitas Timișoara – o carte pe zi: Cosmosapiens sau despre evoluția omului...

Humanitas Timișoara – o carte pe zi: Cosmosapiens sau despre evoluția omului și originile universului

1579
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care vor să descopere informații actuale despre originea omului și a universului au la dispoziție la Humanitas o carte copleșitoare care se citește cu sufletul la gură, în această pandemie Covid19 și în starea de urgență în care ne aflăm cu toții.

„Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului” de John Hands, din colecția Știință, este o carte din care redescoperim cât de fascinanți sunt omul și lumea în care trăiește, dar și ce ne poate pregăti viitorul.

Traducere: Carmen Strungaru și Doru Căstăian.

Cosmosapiens se adresează cititorilor pasionați de înțelegerea științifică a lumii și oferă cea mai cuprinzătoare analiză a ideilor științifice actuale, de la inflația cosmică, energia întunecată și formarea Pământului până la apariția vieții, dezvoltarea cooperării și manifestările conștiinței.

Prin acest demers, autorul așază evoluția omului în contextul evoluției vieții și a materiei ce alcătuiește întregul univers, arătându-ne totodată cât de multe lucruri am aflat despre noi înșine și lumea în care trăim și cât de multe vom putea descoperi într-un viitor nu foarte îndepărtat.

 „Acum 150 de ani, Originea speciilor a lui Charles Darwin a marcat începutul unei abordări cu totul noi. Metoda empirică adoptată de Darwin a dus în cele din urmă la ideea că suntem produsul evoluției biologice.

Cu 50 de ani în urmă, cosmologii au ajuns la concluzia că materia și energia din care suntem alcătuiți își au originea într-un Big Bang din care a apărut universul.

Iar acum vreo 30 de ani specialiștii în neuroștiințe au început să arate cum ceea ce vedem, auzim, simțim și gândim se corelează cu activitatea neuronilor din anumite părți ale creierului. […]

În această carte voi încerca să văd ce informații de încredere ne poate oferi știința, prin observație sistematică și experiment, despre modul în care am evoluat de la originea universului și dacă ceea ce suntem ne face diferiți de toate celelalte animale.“, explică John Hands.

Comentarii

comentarii