Acasă Cultura Şi-au pus mintea-n cui, la Calina

Şi-au pus mintea-n cui, la Calina

DISTRIBUIȚI

După ce istoria şi-a explodat episoadele „de dinainte de” ca pe nişte baloane, porţile capitalismului s-au deschis larg, iar copiii au dat năvală în primul Mc Donald’s în care se cerea „mecpui” în română. Magazinele universale s-au umplut de finetti făcut, sub licenţă, în România, iar poneiul care-a mers în sens invers circulaţiei mărfurilor a trecut Oceanul, şi-a zgâriat pe fund o svastică şi a aşezat ICR-ul la masa de explicaţii cu România. Motiv pentru care Becali, Băsescu, Dacia, Moş Gerilă, Dracula şi (nu numai) Eminescu s-au insinuat în mintea artiştilor Magda Pelmuş şi Bogdan Pelmuş, convertindu-se în dezbatere artistică, în anul tinerilor creatori la Galeria Calina.
„Betoane şi eroi” e expoziţia care atârnă idei şi personaje din realităţi amestecate pe simezele Spaţiului de Artă Contemporană din Timişoara. „
Aceşti doi tineri se simt datori să dea un răspuns problemelor presante ale mediului de existenţă cu care se confruntă această generaţie”, semnalează criticul de artă Constantin Prut.
În luna… momentului lor la Galeria Calina, Magda Pelmuş şi Bogdan Pelmuş au cu ce să hrănească minţile vizitatorilor.
O expoziţie eroică, deşi totuşi beton!

Comentarii

comentarii