Acasă Sport Iancu: Voi discuta cu autorităţile locale despre Contra, dar opţiunea mea este...

Iancu: Voi discuta cu autorităţile locale despre Contra, dar opţiunea mea este Dusan Uhrin

452
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a anunţat, duminică, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, că va discuta cu autorităţile locale situaţia tehnicianului Cosmin Contra, însă a declarat că opţiunea sa pentru banca tehnică este Dusan Uhrin.
Redăm integral comunicatul oficial:
"Toate extrasele apărute în media scrisă în urma declaraţiilor pe care le-am făcut în direct la televiziunea sport.ro cu privire la antrenorul Cosmin Contra sunt răstalmăcite, inventate şi rupte din context. Despre echipă am vorbit la modul general, iar opinia mea este conformă cu realitatea şi cu părerea generală a fanilor. Am socotit că a fost vina tuturor din administraţie şi în niciun caz doar a antrenorului Cosmin Contra. Faptul că el a ieşit în direct la acea televiziune şi a răspuns unor incitări ale moderatorului este doar vina lui, iar după ce va asculta înregistrările sunt sigur că va descoperi în comportamentul lui obrăznicia şi penibilul în care s-a singur s-a introdus. Nu este pentru prima oară. El nu înţelege că politica de comunicare o face clubul, iar el, prin contract, nu are voie să depăşească limitele acesteia. Este mai uşor să ieşi pe televizor decât să apari în conferinţa de presă şi să vorbeşti despre neputinţa ta şi a jucătorilor în condiţiile date, mă refer la acest 3-3 cu Gloria Bistriţa, într-un meci în care ai condus cu 2-0 şi 3-1. N-am intervenit niciodată ca să modifice echipa, nu s-a pus niciodată problema ca vreun jucător să nu evolueze contra lui Dinamo – a fost doar o strategie. M-a nemulţumit întotdeauna modul în care este folosit Helder, m-a nemulţumit că unii au jucat, deşi nu meritau – mă refer la Burcă, fotbalist ce nu a adus plusul de care aveam nevoie. I-am transmis lui Cosmin, însă doar el avea autoritatea să decidă, ceea ce a şi făcut. Atunci când îţi asumi responsabilitatea, nu doar la modul declarativ, trebuie să-ţi asumi şi să înduri şi reproşurile. Eşti obligat să le analizezi şi să îndrepţi greşelile, iar acest lucru se realizează în cazul antrenorilor în teren şi în vestiar. Când va înţelege acest lucru, când va realiza că trebuie să respecte ierarhiile şi că există o diferenţă între ce a realizat pe teren ca fotbalist, atunci când depindea numai de talentul şi inteligenţa lui şi ce poate realiza ca antrenor când depinde de o întreagă structură a clubului, atunci va putea să facă pasul către o carieră în acest domeniu. Un antrenor de succes este acela care se bazează exclusiv pe puterea cu care-l mandatează şi susţine clubul. Trebuie să domine vestiarul din afara lui, impunând respect şi angajament. Faptul că dl. Contra m-a certat public în mai multe rânduri, în condiţiile în care şi-a lăudat jucătorii, de multe ori gratuit, este o temă de meditaţie şi analiză pentru el şi pentru alţii, în perspectiva carierei lui viitoare. În condiţile în care va înţelege că a greşit când a făcut acele declaraţii, voi analiza suportul alb-violet pe care-l mai are, voi discuta cu autorităţile locale, iar în funcţie de acest lucru voi lua o hotărâre. Important este să comunic tuturor celor care iubesc această echipă că opţiunea mea personală este Dusan Uhrin.
Consider important să le transmit lui Dan Alexa şi Valentin Velcea că în viziunea mea ei fac parte din viitorul acestui club ca antrenori principali. O spun pentru a-i motiva şi pentru a-i ruga să-şi completeze şi consolideze cunoştinţele în materie prin practică şi studiu. Orice fost mare jucător pe care l-a lansat Banatul poate să considere că este şi că poate face parte din viitorul clubului după ce-şi va fi terminat cariera. Acest lucru poate fi valabil şi pentru Cosmin Contra în cazul în care-şi va reconsidera poziţia faţă de disciplină şi ierarhia impuse de un club administrat de o societate pe acţiuni. Am promis că voi fi tolerant, dar asta nu înseamnă să fac compromisuri şi asta e valabil pentru toată lumea".
Preşedintele CA al FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, sâmbătă, într-o emisiune televizată, că îl va demite pe antrenorul Cosmin Contra, ca urmare a declaraţiilor pe care acesta le-a făcut, la Sport.ro, după ce a aflat că a fost criticat de Iancu la finalul meciului cu Gloria Bistriţa.
 

Comentarii

comentarii