Acasă Eveniment Ţigări de contrabandă confiscate de vameşi la Moraviţa

Ţigări de contrabandă confiscate de vameşi la Moraviţa

549
DISTRIBUIȚI

În decurs de o oră, lucrătorii vamali din cadrul Biroului vamal Moraviţa (unitate subordonată D.R.A.O.V. Timişoara) şi poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Moraviţa au descoperit în două autoturisme conduse de doi cetăţeni români 1.640 pachete ţigarete cu timbru sârbesc.
În seara zilei de 29 aprilie, la orele 21:10, în punctul de trecere a frontierei Moraviţa, s-a prezentat pentru a intra în România, la volanul unui autoturism Audi, Maria C., în vârstă de 20 de ani, din Timişoara. Echipa de control formată dintr-un lucrător vamal şi un poliţist de frontieră a efectuat un control amănunţit, descoperind ascunse şi nedeclarate, în interiorul autovehiculului, 790 pachete ţigarete mărcile „Fast”, „Monte Carlo” şi  „Imperial”. Toate pachetele aveau timbru sârbesc şi o valoare totală în vamă de 1.627 lei – valoare stabilită conform O.M.F. 1.076 din 26.06.2006.
O oră mai târziu, tot pe sensul de intrare, şi-a făcut apariţia Cristian B. (35 de ani, din Timişoara), conducând tot un autoturism marca Audi. La controlul vamal au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 850 pachete ţigarete mărcile „Viceroy” şi „Pall Mall”, în valoare totală de 1.751 lei, valoare stabilită conform O.M.F. 1.076 din 26.06.2006.
Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete, conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, iar unul din autoturisme a fost reţinut până la plata amenzii.
 

Comentarii

comentarii