Acasă Actualitate „Îi îndemn pe toţi absolvenţii de liceu să urmeze specializările din cadrul...

„Îi îndemn pe toţi absolvenţii de liceu să urmeze specializările din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”

DISTRIBUIȚI

Interviu cu Lenuţa Varvari, absolventă a Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad 
– Aţi absolvit, anul acesta, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldis” din Arad. Cum au fost anii de studiu?
– Cei şase ani de învăţământ universitar au reprezentat o experienţă deosebită. Am avut parte de un învăţământ superior la strandardele Uniunii Europene, cu săli de cursuri moderne şi laboratoare de cercetare dotate cu aparatură performantă. În studenţie am petrecut clipe frumoase, dar şi momente dificile, mai ales în cele  12 sesiuni de examene. Mă bucur că am reuşit să duc la bun sfârşit această perioadă de pregătire profesională.
– Ce ne poţi spune despre conducerea facultăţii, respectiv d-na decan, prof. univ. dr. Liana Moş?
– Personele din conducere au un merit deosebit pentru felul în care se desfăşoară activitatea în cadrul facultăţii. Au ştiut întotdeauna cum să încurajeze studenţii şi să îi ambiţioneze. Aş dori să le mulţumesc prin intermediul dumneavoastră pentru tot sprijinul acordat în aceşti ani. Pentru doamna decan, prof. univ. dr. Liana Moş, am un respect deosebit şi o apreciez pentru munca care o depune în cadrul universităţii.
– Care consideraţi că au fost cele mai bine pregătite cadre universitare?
– Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” are calificativul maxim pentru performanţele obţinute în asigurarea calităţii actului de educaţie, „GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”, acordat de Agenţia Română pentru asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Cred că asta spune totul. Dar, totuşi, aş dori să amintesc câteva nume consacrate: dl. rector prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care ne-a încurajat întotdeauna să privim spre noutăţile din domeniul medical, prof. univ. dr. Zorilă Corina, conf. univ. dr. Olariu Teodora, prof. univ. dr. Dumnici Alexandru, prof. univ. dr. Crâsnic Ioan, prof. univ. dr. Cotoraci Coralia, prof. univ. dr. Puschiţa Maria, prof. univ. dr. Furau Gheorghe, conf. univ. dr. Başchir Sorin, prof. univ. dr. Folescu Floare, prof. univ. dr. Podea Delia. Cu toţii au avut o influenţă deosebită în formarea mea profesională.
– Ce planuri aveţi, după ce susţineţi lucrarea de licenţă?
– După susţinerea lucrării de licenţă vreau să mă pregătesc pentru următorul pas, adică examenul de rezidenţiat. Îmi doresc să fac o carieră în medicină internă. De asemena, vreau să urmez cursurile Şcolii Doctorale. Aş dori foarte mult să ajung să contribui la ridicarea sistemului sanitar din oraşul meu, Sântana. Spitalul de acolo ar trebui adus la un nivel european, prin înfiinţarea de noi secţii şi dotarea cu aparatură performantă şi personal bine pregătit. Ar fi utilă şi o colaborare între universitate şi spital. Îmi doresc să ajung un cadru universitar la fel de bun ca foştii mei profesori. Poate veţi spune că sunt prea tânără pentru toate acestea, dar am început prin a mă implica în Asociaţia Alumni a Absolvenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Mă gândesc, însă, mult mai departe.
– Ce amintiri frumoase v-au rămas din perioada studenţiei?
– Sunt multe animtiri frumoase, nu aş putea să mă opresc doar la una. Totuşi, nu voi putea uita prima mea asistare la o intervenţie chirurgicală. Speram ca pacientul să nu se trezească pe masa de operaţie şi eram foarte atentă la dr. Dumnici. Îmi era teamă să nu cumva să fac vreo greşeală. După opreaţie am trăit nişte emoţii de nedescris până am văzut pacientul deschizând ochii. Dar, pentru mine, toată perioada studenţiei a fost plină de dorinţa de a cunoaşte mai mult şi mai mult.
– Ce le transmiteţi următoarelor generaţii de studenţi?
– Eu îi îndemn pe toţi absolvenţii de liceu să urmeze specializările din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Este o universitate cu prestigiu şi activitatea se desfăşoară la un nivel ridicat. Iar generaţiilor de studenţi din anii mai mici de la UVVG, care acum încep acest drum lung şi necunoscut, le transmit să aibă încredere în profesorii lor şi să nu se îndoiască de ei, deoarece sunt foarte bine pregătiţi şi profesionişti desăvârşiţi.

Comentarii

comentarii