Vor participa 26 de producători şi comercianţi de vinuri români şi 8 străini, vor fi 201 probe: 174 pentru produsele vinicole româneşti şi 27 pentru produsele din celelte ţări participante (Argentina, Australia, Bulgaria, Chile, Franţa, Germania, Spania, Ungaria).
Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), va participa la decernarea premiilor oferite în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Concursului Internaţional de Vinuri, miercuri, 10 iunie. Festivitatea de decernare va avea loc la sediul MAPDR, începând cu ora 12.
Cu această ocazie vor fi prezentate spre degustare vinurile medaliate la această ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri. Alături de ministrul Ilie Sârbu, la eveniment participă înalţi demnitari şi funcţionari ai MAPDR, reprezentanţii producătorilor şi comercianţilor de vinuri, ai ambasadelor, reţelelor de retail, patronatelor şi sindicatelor din industria alimentară.
Cea de-a VI-a ediţii a Concursului Internaţional de Vinuri se desfăşoară sub Patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei (OIV) şi Vinului şi a fost organizată de Patronatul Naţional al Viei şi Vinului şi de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, în parteneriat cu MAPDR.
La concurs vor participa 26 de producători şi comercianţi de vinuri români şi 8 străini, vor fi 201 probe: 174 pentru produsele vinicole româneşti şi 27 pentru produsele din celelte ţări participante (Argentina, Australia, Bulgaria, Chile, Franţa, Germania, Spania, Ungaria). Vor fi acordate 61 de medalii, maxim 30% din totalul probelor înscrise, conform Regulamentului OIV, dintre care 27 medalii de aur (17 pentru România) şi 34 medalii de argint (29 pentru România).
Amintim că vinurile tinere (producţia 2008) au obţinut multe medalii, atât prin marii producători, cât şi prin cei cu suprafeţe cultivate cu viţă de vie mai mici.
Organizatorii susţin că medaliile obţinute la această ediţie a concursului, precum şi celelalte medalii obţinute la alte concursuri internaţionale confirmă creşterea calităţii de la an la an a vinului românesc, urmare a investiţiilor masive din ultimii ani atât în replantarea suprafeţelor, cât şi în modernizarea cramelor, fiind astfel unul dintre cele mai competitive produse româneşti.