Acasă Politica Ilie Sârbu: “Managementul defectuos de la Ministerul Agriculturii are ecouri pentru interesul...

Ilie Sârbu: “Managementul defectuos de la Ministerul Agriculturii are ecouri pentru interesul României”

352
DISTRIBUIȚI

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) riscă să fie eliminată din forul european de profil – COPA-COGECA – din cauza faptului că Guvernul României nu a achitat contribuţia pe care fiecare stat are obligaţia să o plătească. Senatorul PSD Ilie Sârbu susţine că suma totală pentru plata cotizaţiei (180.000 euro), traducerile în şi din limba română (100.000 euro) şi chiria biroului de la Bruxelles (62.000 euro) se ridică la 342.000 euro. Această sumă reprezenta participarea agricultorilor din România la cele 85 de grupe de lucru  şi o prezenţă permanentă la Bruxelles. În plus, României i-a fost oferit şi postul de vicepresedinte COPA, ceea ce înseamnă o recunoaştere a muncii depuse de FNPAR  până  în prezent.
“De luni de zile, federaţia este amânată de oficialii ministerului condus de domnul Tabără, care, pe zi ce trece, este depăşit de problematica extrem de complexă a acestui domeniu vital pentru economía României. Prins între jocurile de culise din propriul partid şi ameninţat de spectrul remanierii sale, probabil că  Valeriu Tabără nu mai are timp pentru a asigura reprezentarea României în organismele internaţionale din domeniul agriculturii. Managementul defectuos de la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are ecouri, din păcate, pentru interesul României, inclusiv la nivel european. Domnul Valeriu Tabără, un povestitor de profesie, a reuşit să blocheze, direct sau indirect, o serie de proiecte importante, deşi toată ziua vorbeşte despre vocaţia europeană a agricultorului român.
În calitate de senator solicit Guvernului României să ia măsurile necesare, pentru a asigura în continuare prezenţa FNPAR la COPA – COGECA”, a declarat Ilie Sârbu, luni, 16 mai.

 

Comentarii

comentarii