Acasă Actualitate Ilie Sârbu: ”Primăria Timișoara, din iresponsabilitate, face o crimă împotriva propriului oraș…!”

Ilie Sârbu: ”Primăria Timișoara, din iresponsabilitate, face o crimă împotriva propriului oraș…!”

DISTRIBUIȚI

lie Sârbu, candidat independent la funcția de primar al  Timișoarei și președintele Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei, atenționează că Primăria Timișoara, din iresponsabilitate, face o ”crimă împotriva propriului oraș”.

”Pe lângă abandonarea clădirilor din zonele protejate ale Timișoarei, se adaugă și nesupunerea la decizia unui organ de control în cazul șantierului de modificare a trotuarelor din zona centrală: Legea 50 , Articolul 24. Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele: b) continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii.(Direcția de Cultură Timiș în acest caz este organ de control)”, susține Ilie Sârbu.

Candidatul la primar al Timișoarei, Ilie Sârbu, a explicat:

”Termenul de vandalism vine de la membrii unei hoarde germanice, cunoscuți sub numele de vandali. Vandalii s-au așezat pentru o perioadă în zonele Banat şi Crişana. Ei au ocupat această zonă după retragerea romană, susține istoricul bizantin Iordanes, care a trăit pe vremea împăratul Constantin cel Mare.

Vandalii vor părăsi teritoriul Daciei în anul 336, când vor porni spre vestul Europei, ajung în peninsula Italică unde fac nenorociri devastând Roma și tot ce le-a ieșit în cale, unde şi-au câştigat faima prin distrugerile masive pe care le-au făcut, mai ales prin distrugerea clădirilor, clătinând serios atotputernicul Imperiu Roman.

Termenul de vandalism așa cum îl cunoaștem, astăzi, a apărut în anul 1793, menționat de Henri Gregoire, episcopul constituțional al orașului Blois (Franța), care a folosit cuvântul într-un raport pentru a desemna atitudinea distructivă a unei părți a armatei republicane, ca urmare a Revoluției Franceze.

Vandalul este cel ce urăște civilizația și distruge monumentele artelor. În zilele noastre, există un tip de vandalism cauzat de timp, dar și un vandalism cauzat de sărăcie și de ignoranță”, atenționează Sârbu.

El dă un exemplu concret:

”Un exemplu este ceea ce se întâmplă în Timișoara – un oraș administrat de un Consiliu Local Timișoara și de un primar care nu are capacitatea, fie din ignoranță, fie din neștiință de a menține monumentele și siturile istorice așa cum se cuvine, sacrificându-le în numele unei dezvoltări în forță… cu efecte devastatoare asupra Patrimoniului Cultural Construit al Timișoarei.

Dacă patrimoniul cultural este considerat „patrimoniu identitar”, atunci actele de vandalism pot fi considerate „crime împotriva umanității”

În concluzie, Primăria Timișoara din iresponsabilitate face o ”crimă împotriva propriului oraș”.

Pe lângă abandonarea clădirilor din zonele protejate ale Timișoarei, se adaugă și nesupunerea la decizia unui organ de control în cazul șantierului de modificare a trotuarelor din zona centrală: Legea 50 , Articolul 24. Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele: b) continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii.(Direcția de Cultură Timiș în acest caz este organ de control)” – spune viitorul posibil primar.

Ilie Sârbu oferă alt exemplu: Monumentul Eroilor din Cimitirul din Calea Lipovei

”Monumentul Eroilor din Cimitirul din Calea Lipovei, locul unde parte din eroii Timișoarei se odihnesc în veșnicie într-un haos generalizat.
Încercarea mea de a trezi timișorenii din hipnoza culorilor politice este justificată.

Mai ales, acum când directorul Direcției pentru Cultură Timiș, Sorin Predescu, a fost ”executat” la ordin politic. Din această acțiune reiese că ”ciuma” nu are culoare, are doar putere, la fel ca în sceneta ”N-am găsit altă rimă” unde pentru îndrăzneală de a spune lucrurilor pe nume, drumul de fier se face foaie verde: Foaie verde drum de fier, mi te paște un transfer…”

Speranța e în 27 septembrie!

”Iată, cum timișorenii se întorc în timp, în vremuri, pe care voiau să le uite. Dar cum speranța, se spune că moare ultima, eu sper ca timișorenii să se trezească din adormire și să voteze pentru ei, pentru Timișoara și să nu sprijine prin votul lor interese politice și financiare de clan și să nu uite că doctrinele și principiile politice au rămas în urmă, uitate sau bine ascunse la sfârșitul secolului al XX-lea”, spune Sârbă.

Cel mai important lucru este ca în 27 septembrie 2020, indiferent de opțiunile electorale pe care le avem, să ieșim cu toții la vot pentru ca noua administrație să aibă legitimitate în hotărârile prin care va conduce Timișoara pentru următorii patru ani”, atenționează Ilie Sârbu.

Comentarii

comentarii