Acasă Administraţie Ilie Vlaicu a participat la sediul Guvernului României la Comitetul Interministerial Apa...

Ilie Vlaicu a participat la sediul Guvernului României la Comitetul Interministerial Apa Potabilă. ”Căutăm soluții!”

DISTRIBUIȚI

Ilie Vlaicu, președintele Asociației Române a Apei și directorul Aquatim, a participat la sediul Guvernului României, la Comitetul Interministerial Apa Potabilă.

”Căutăm soluții. “Industria Apei” merge mai departe…!”, spune Vlaicu.

A fost treia reuniune decizională a Grupului de Lucru Interministerial apă-canal! Un punct major pe agenda a fost cum sunt accelerate investițiile pentru conformare în mare parte din cele 181 aglomerări umane cu peste 10.000 l.e. care fac obiectul procedurii de infringement pe directivele apă- apă uzată și care mai sunt sub 75% conformare?

Urmează întâlniri în teren, în fiecare județ. Raportările, tabelele, statisticile discutate în București își au propriile limite. Alocări și contracte pentru fonduri UE sau naționale nu echivalează cu absorbție și investiții în conformare funcționale. Drumul absorbției rămâne lung și anevoios. Așa încât, până cel târziu la începutul lunii mai, când vine și Comisia Europeană pentru a dialoga cu statul român pe tema procedurilor de infringement aflate în derulare, această verificare aplicată în teren, cu operatorii, autoritățile locale, avizatorii, constructorii, finanțatorii, va fi încheiată. Sectorul apei și utilizarea eficientă & integrată a fondurilor publice alocate sunt o prioritate pentru Guvernul României!

Comentarii

comentarii