Acasă Administraţie Ilie Vlaicu: “Asociația Română a Apei se implică în programul PNRR Branșarea...

Ilie Vlaicu: “Asociația Română a Apei se implică în programul PNRR Branșarea familiilor cu venituri mici la serviciile de apă și canalizare”

DISTRIBUIȚI

Asociația Română a Apei, al carei președinte este dr.ing. Ilie Vlaicu  directorul Aquatim,  se implică în programul  PNRR “Branșarea familiilor cu venituri mici la serviciile de apă și/sau canalizare”.

Aceste fonduri sunt gestionate prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Ilie Vlaicu a explicat că, joi, 13 octombrie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial, nr. Nr. 993 bis, „Ghidul specific – Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C1 – Managementul apei, Investiția 3. Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente”, coordonatorul de investiții pentru prezentul ghid specific fiind Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

În acest context, Asociația Română a Apei a organizat o întâlnire online între reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu și toți operatorii regionali de apă și canalizare, în cursul zilei de joi 13 octombrie 2022, obiectivul întâlnirii fiind structurat atât pe clarificarea unor aspecte specifice din ghidul de finanțare, cât și pe mecanismele de accelerare a documentaților aferente depunerii cererilor de finanțare.

„Așa cum se cunoaște deja, pentru toți operatorii de apă și canalizare, pentru reprezentanți autorităților centrale , a Guvernului României, asigurarea accesului la serviciile de apă și canalizare reprezintă o componentă majoră a proiectului național „Industria apei ca proiect de țară”, promovat de către membrii Asociației Române a Apei.

În momentul de față, toți operatorii regionali din România au demarat discuții cu autoritățile publice locale, cu primăriile și consiliile județene pentru a crea parteneriatele de implementare a acestui program de finanțare, fiind angajați să asigure branșarea până în 2026 la rețelele de apă și canalizare a cât mai multor persoane care au venituri mici și care trebuie să beneficieze de aceste servicii.

Mai mult, vom continua acest dialog cu reprezentanții AFM, asigurându-i de toată deschiderea noastră, în vederea rezolvării tuturor problemelor inerente unui asemenea program național”, a afirmat în cadrul întâlnirii Ilie Vlaicu, președintele Asociației Române a Apei.

 

Comentarii

comentarii