Acasă Administraţie Iluminat public modern pe mai multe străzi din Timișoara. Ar urma să...

Iluminat public modern pe mai multe străzi din Timișoara. Ar urma să fie redusă poluarea cu peste 100 de tone de CO2, promit reprezentanții primăriei

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță că, prin două proiecte de modernizare a iluminatului public, ar urma ca poluarea din municipiu să scadă cu peste 100 de tone de dioxid de carbon (CO2). În cazul primului, care vizează Calea Aradului, Calea Toronatului și Calea Sever Bocu lucrările sunt aproape de început. Cel de-al doilea, care vizează mai multe străzi din zona Calea Aradului Est, încă este doar „pe hârtie”, însă urmează să ajungă în consiliul local cât de curând.

Vizavi de proiectul ce are în vedere Calea Aradului, Calea Toronatului și Calea Sever Bocu, vorbim de 531 de corpuri de iluminat LED care vor fi montate pe până la finalul anului 2022. Valoarea investiției este de 2.008.128,45 lei, cu TVA

„Trei artere principale ale Municipiului Timișoara vor avea până la finalul anului 2022 un iluminat stradal modern cu telegestiune. Pe stâlpii actuali vor fi montate 531 corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care rezultă o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone. Arterele respective sunt Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu. Proiectul va economisi 320 MWh de electricitate, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistemul de telegestiune”, transmit reprezentanții primăriei.

În legătură cu cealaltă investiție, cea care va fi supusă votului în ședința de CLT de joi, reprezentanții primăriei informează că ar urma să fie montați 67 de stâlpi și 73 de corpuri de iluminat pe străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu, Petru Culianu, Alexandru Paleologu și Neagu Djuvara. De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de 2125 de metri lungime, iar din acest proiect va rezulta o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă a 19 tone. Această investiție este estimată la 1.152.799,67 lei cu TVA.

„Concomitent, în această săptămână, va fi supus la vot în Consiliului Local Timișoara un proiect de iluminat public în zona Calea Aradului, la faza de studiu de fezabilitate. Proiectul de hotărâre prevede aprobarea indicatorilor economici pentru iluminatul public într-o zonă în care acesta nu este încă prezent. Denumirea proiectului este «Extindere iluminat public în zona Calea Aradului Est»”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii