Acasă Actualitate Imagini halucinante. Primarul PSD din Iecea Mare a agresat doi consilieri PNL...

Imagini halucinante. Primarul PSD din Iecea Mare a agresat doi consilieri PNL – video

DISTRIBUIȚI

Imagini halucinante în Timiș. Mai mulți politicieni locali s-au luat la bătaie cu bâte, pumni și picioare din cauza unui meci de fotbal. Cel care ar fi pornit altercația este chiar primarul comunei Iecea Mare.

Mai mulți politicieni s-au luat la bătaie cu bâte, pumni și picioare. Cel care ar fi pornit altercația este chiar primarul comunei Iecea Mare, care a și ajuns la poliție. Incidentul grav a avut loc într-o cârciumă după un meci de fotbal, iar oamenii legii au deschis un dosar penal.

Incidentul grav s-a petrecut în comuna timișeană Iecea Mare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o cârciumă după un meci de fotbal.

Primarul Liviu Tomulea, care este și vicepreședinte al PSD Timiș, a fost reclamat la Poliție după ce a bătut cu bâta doi consilieri lilberali din localitate.

Consilierul local Iulian Sîrcă și Mircea Pârva, membru în Biroul Politic Local Iecea Mare au ajuns la Institutul de Medicină Legală Timișoara pentru a obține certificate medico-legale și au depus plângeri penale împotriva primarului Liviu Tomulea și a altor persoane.

Tot scandalul a început din cauza echipelor de fotbal, după ultima etapă a Campionatului Județean. După meci, toți au mers la barul din sat să sărbătorească. Liviu Tomulea împreună cu frații săi și alți oameni și s-au luat la bătaie cu cei aflați la bar, scrie banatulmeu.ro.

Polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări pentru stabilirea faptelor după bătaia de la cârciumă.

„La data de 26 noiembrie, în jurul orei 23:50, polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta unui local din Iecea Mare a avut loc un conflict între patru persoane, în urma căruia doi bărbați de 34 și 52 de ani, au fost agresați de ceilalți doi, în vârsta de 42 și 39 de ani.

Acestora li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la o unitate spitalicească.

În acest caz, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, în care polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a publicat, pe pagina sa de facebook, imaginile video cu doi colegi liberali din Iecea Mare atacați cu bâte de primarul PSD.

”Am susținut întotdeauna calea dialogului, a bunului simț și a respectului reciproc dintre oameni, dar mai ales dintre politicieni, pentru că prin noi se poate reforma clasa politică. O fac și acum.

M-am întristat să văd că mai există oameni politici în județ care acționează cu “parul” pentru a se impune în fața adversarilor politici. Și vorbim despre același om, primar în funcție, care a zidit vestiarele echipei de fotbal pentru a nu-i lăsa pe jucătorii locali să folosească terenul de sport, la Iecea Mare. Mă înfioară gândul că așa ceva există în județul Timiș acum.

M-aș fi bucurat dacă primarul folosea bolțarii să zidească un nou centru sportiv, o nouă școală sau un cabinet medical. Îi sugerez primarului din Iecea Mare să ia exemplul edililor din Dudeștii Vechi, Dudeștii Noi, Ghiroda, Moșnița Nouă sau Gottlob, Lovrin, acolo unde parul se folosește doar la sprijinul oferit plantelor în grădină.

Modul acesta de a face politică (vezi video) este condamnabil și eu, personal, îl detest.

Detest modul de a face politică prin “forță bâtei” și cer ca toți oamenii politici să condamne astfel de gesturi și să nu apere astfel de personaje care fac rău comunităților în care trăiesc. Urăsc modul de a face politică irațional, de a jigni întotdeauna, de a nu folosi argumentul ca și mijloc de dialog, chiar dacă opiniile pot fi contrare de multe ori la o masă.

La Timișoara nu se aplică politica “bâtei”, dar limbajul și modul de  comunicare de multe ori este de același nivel.

Noi, cei mai tineri din politică, avem obligația să schimbăm toate astea. Prin ce facem, ce spunem, cum spunem.

Voi rămâne același om deschis dialogului, rațional și asumat”, spune Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii