Acasă Eveniment Îmbrânceli cu iz politic, la Caraşova

Îmbrânceli cu iz politic, la Caraşova

637
DISTRIBUIȚI

Deputatul croat Mihai Radan a „încasat-o” chiar de la un conaţional mai supărăcios
O adunare populară a degenerat în îmbrânceli şi violenţe, chiar sub ochii unui deputat. Şi nu orice deputat, ci al şaselea din cei cinci pe care îi are judeţul!
La Caraşova, adunările duminicale au devenit un fel de tradiţie. După ieşirea de la slujba de duminică, oamenii se adună şi stau de vorbă cu aleşii, despre ce s-a făcut şi despre ce se va face. „Astfel de adunări se ţin duminical la Caraşova“, spune Mihail Radan, deputat din partea Uniunii Croaţilor din România. Chiar dacă nu se fac cu solicitare şi aprobare de la primărie ca orice manifestare publică. O astfel de adunare a degenerat în violenţe, după ce consilierul local Marius Sorca i-a atras atenţia deputatului că nu este normal să-l insulte public. Doi dintre participanţi, Gheorghe Raţ şi Iacob Domăneanţ, au încercat să-l tragă de o parte pe Sorca, moment în care s-a ajuns la îmbrânceli şi violenţe, iar acesta s-a ales şi cu hainele rupte. „Poliţia a întocmit două dosare penale cu privire la cele întâmplate acolo şi mai sunt în lucru trei petiţii depuse la Postul de Poliţie Caraşova“, ne-a declarat inspectorul Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. Contactat de reporterul ZIUA de Vest, deputatul Radan a refuzat să ne explice ce s-a înâmplat şi a închis telefonul. Familia Sorca spune că nu este la primul incident cu deputatul, care, „în repetate rânduri, i-ar fi insultat în adunările publice, fapt pentru care va depune împotriva acestuia o plângere penală pentru calomnie şi denigrare în public“. Curioşi din fire am reuşit să punem mâna pe plângerea formulată chiar de Mihail Radan. Dacă cu noi tot n-a vrut să vorbească, să vedem măcar ce le-a spus poliţiştilor.

În data de 21 martie 2010, deputatul Uniunii Croaţilor din România a depus o plângere „pentru ultraj“ împotriva lui Marius Sorca, pe care îl acuză că „după ce am terminat expunerea informativă privind unele evenimente, am coborât de pe treptele din faţa primăriei şi, în timp ce stăteam de vorbă cu dl Dobra Martin, din Caraşova, despre starea DJ 581A, a apărut numitul Sorca Marius, însoţit de Panţa Nicolae, Gruiescu Marian şi Creţu Ioan, preşedintele formaţiunii PD-L din Caraşova. La început m-au acostat cu tot felul de întrebări, iar apoi Marius Sorca a devenit agresiv, prinzându-mă de haină, cu intenţia de a mă lovi cu pumnul. Am evitat lovitura, trăgându-mă la o parte. A reuşit să mă atingă cu piciorul în partea dorsală şi atunci m-am smuncit cu toată puterea, retrăgându-mă în sediul UCR!“. Cine s-a făcut de râs până la urmă, judecaţi dumneavoastră!

Comentarii

comentarii