Acasă Administraţie Impozite indexate, anul viitor, la Dudeştii Noi

Impozite indexate, anul viitor, la Dudeştii Noi

128
DISTRIBUIȚI

Anul viitor, impozitele şi taxele locale se indexează cu rata inflaţiei, cu 3,8% şi la Dudeştii Noi.

Consiliul Local al Comunei Dudeştii Noi a aprobat acest proiect de hotărâre, conform legii. Autorităţile publice locale sunt obligate să indexeze, anual, cu rata inflaţiei impozitele şi taxele locale.

Primarul Alina Nica explică faptul că în ultimii doi ani a fost o premieră – o perioadă de reducere a impozitelor şi taxelor locale.

“Strategia noastră în perioada 2004-2015 a fost să creştem impozitele şi taxele locale pentru a acoperi cel puţin creşterea anuală a inflaţiei – indicelui de creştere a preţurilor -, dar şi să ne asigure o sursă de finanţare pentru investiţiile pe care trebuia să le facem în comună”, spune Alin Nica.

Din 2016, s-a promovat ideea de a reduce povara impozitelor pentru populaţie, iar anul trecut a fost promovată o hotărâre de consiliu local prin care se acordau facilităţi fiscale celor care îşi achitau impozitele şi taxele locale la zi, scutindu-i de dobânzi şi penalităţi aferente.

“Pe măsură ce situaţia va reveni la normal, vom face o analiză pentru a vedea dacă reuşim să ne susţinem proiectele cu sumele care ne vin din alte surse. În caz contrar, evident că vom gândi din nou o strategie privind creşterea medie a impozitelor şi taxelor locale peste rata inflaţiei, dar în momentul de faţă nu este cazul”, spune Alin Nica.

Comentarii

comentarii