Acasă Administraţie Impozite şi taxe locale mai mari, din 2020, la Timișoara

Impozite şi taxe locale mai mari, din 2020, la Timișoara

389
DISTRIBUIȚI

taxe-40821Impozitele şi taxele locale vor fi indexate pentru anul fiscal 2020 cu rata inflaţiei de 4,6%, care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum şi a limitelor amenzilor prevăzute de Codul fiscal.

În prezent, nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi limitele amenzilor aplicabile legal de către organul fiscal al Municipiului Timişoara sunt cele prevăzute în HCL

din aprilie 2018, privind indexarea pentru anul fiscal 2019, pe baza indicelui de inflaţie a impozitelor şi taxelor locale.

Rata inflaţiei pentru anul 2018 este comunicată pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi al Ministerului Finanţelor Publice.

Având în vedere aceste considerente, se impune indexarea de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara, pe baza indicelui de inflaţie de 4,6%, pentru anul fiscal 2020, a impozitelor şi taxelor locale, arată un proiect de hotărâre care va fi supus votului CLT în luna aprilie 2019.

“Prin indexarea pe baza indicelui de inflaţie de 4,6% a impozitelor şi taxelor locale se realizează punerea în aplicare a prevederilor prevederilor (…) Codului fiscal” şi are caracter obligatoriu. De prezenta indexare se va ţine seama la stabilirea impozitelor şi taxelor locale în municipiul Timişoara pentru anul fiscal 2020.

Comentarii

comentarii