Acasă Actualitate În 2021, Primăria Timișoara înlocuiește Festivalul Inimilor cu „Banatica”, eveniment pentru celebrarea...

În 2021, Primăria Timișoara înlocuiește Festivalul Inimilor cu „Banatica”, eveniment pentru celebrarea „multiculturalității bănățene de sorginte folclorică”

857
DISTRIBUIȚI

Ansamblul-Timisulb

În 2021, Primăria Timișoara nu a mai organizat Festivalul Inimilor, tradițional programat la mijlocul lunii iulie. Se lucra la scena din Parcul Rozelor și, în plus, ar fi fost probleme legate de restricțiile de circulație internațională, explicau la începutul lunii iulie reprezentanții municipalității. Acum, Casa de Cultură anunță că va organiza în septembrie „Banatica”, un eveniment mai amplu, de trei zile, în care se va regăsi și Ruga Timișoarei.

„În acest an, Banatica aduce trei zile dedicate multiculturalității bănățene de sorginte folclorică, cu tot ce are ea mai bun. Astfel, Ruga Timișoarei, organizată vineri, 10 septembrie, este urmată, pe 11 septembrie, de activități propuse de minoritățile cu care trăim, de atâta vreme, în Cetatea ce ne este casă. Ziua de duminică, 12 septembrie, este dedicată Sfântului Iosif, el însuși dintr-o familie de aromâni”, transmit reprezentanții Casei de Cultură.

Programul detaliat al evenimentelor încă nu a fost anunțat, însă sunt anticipate expoziții, teatru, muzică, degustări de produse tradiționale, ateliere de dansuri și instrumente populare, parade ale costumelor și spectacole folclorice cu soliști îndrăgiți.

„Toate sunt menite să readucă în prim plan multiculturalitatea Timișoarei, valorile ei culturale incontestabile, reconfirmând-o, odată în plus, pe cea a Ansamblului Timișul, care, de 53 de ani, pune cu cinste numele orașului pe harta lumii și în jurul căruia a fost creat Festivalul Inimilor. Membru al CIOFF (Comité International des Festivals Folkloriques), desfășurat, de 30 ani, sub patronajul UNESCO, Festivalul Inimilor urmează a fi reluat, la Timișoara, în 2022, cu sprijinul Primăriei Timișoara, după doi ani de incertitudine pandemică”, mai transmit reprezentanții Casei de Cultură.

Comentarii

comentarii