Acasă Administraţie În 2023, ABAB investe nouă milioane de lei pentru a pune la...

În 2023, ABAB investe nouă milioane de lei pentru a pune la adăpostul inundațiilor 6 localități din Timiș și Caraș-Severin

DISTRIBUIȚI

În 2023, Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara continua lucrările de apărare împotriva inundațiilor începute în bazinele hidrografice Bega, Cerna și Oravița.

Sorina Neagă a explicat că aceste lucrări hidrotehnice de apărare vizează sporirea gradului de siguranță la inundații a 6 localități din județele Timiș și Caraș-Severin (Tomești, Românești, Fărășești, Colonia Fabricii, Oravița, Mehadia).

Pentru  Amenajare râu Bega și afluenți pe sectorul Curtea-Valea lui Liman, județ Timiș mai sunt de executat  regularizare de albie pe circa 3,5 km și lucrări de apărare și consolidare de mal pe circa 1,4 km.

“Estimăm ca anul acesta să se finalizeze și acel kilometru rămas la lucrările de regularizare a pârâului Belareca, din intravilanul localității Mehadia, pentru a obține  o albie stabilă, cu scurgere cât mai uniformă și cu variații cât mai mici ale vitezei apei”, anunță ABAB.

La acumularea Oravița Mică au mai rămas de realizat: betonarea deversorului, montarea echipamentelor și a instalației de iluminat coronamentul, regularizarea pârâului Oravița în intravilanul localității Oravița pe circa 800 m.

Pentru aceste lucrări rămase de executat sunt necesare circa 9 milioane de lei, finanțarea venind de la bugetul de stat și din surse proprii.

 

Comentarii

comentarii