Acasă Actualitate În 2023, Festivalul George Enescu se mută la Timișoara

În 2023, Festivalul George Enescu se mută la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Festivalul George Enescu se va muta la Timișoara în anul în care orașul va fi Capitală Europeană a Culturii, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

”Vești extraordinar de bune! Aflat în vizită în județul Timiș, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică ”George Enescu” va avea loc în Timișoara. Este încă o dovadă a faptului că reședința noastră de județ este un spațiu cultural recunoscut. Avem la dispoziție aproximativ 2 ani să pregătim cu investiții, viziune și sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timișean”, a spus șeful CJ Timiș.

Festivalul „George Enescu” este un eveniment muzical românesc de prestigiu internațional, inițiat în anul 1958 în memoria marelui compozitor și violonist român George Enescu. La început, festivalul s-a ținut din trei în trei ani. În anii ’80, festivalul și-a pierdut din strălucire, după ediția din 1979 având loc neregulat.

A fost reluat după 1989 (prima dată în 1991), iar prin Hotărârea de Guvern nr. 258 din 13 martie 2002 privind organizarea din doi în doi ani la București a Festivalului Internațional “George Enescu”, s-a stabilit actuala ritmicitate a festivalului.

Comentarii

comentarii