Acasă Economic În atenția antreprenorilor din Timiș: peste 313 milioane euro sunt disponibili pentru...

În atenția antreprenorilor din Timiș: peste 313 milioane euro sunt disponibili pentru start-up-uri, IMM-uri și companii

1348
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru companiile din Timiș! Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Generală Ajutor de Stat, a suplimentat în acest an bugetul alocat programului de finanțare HG 807/2014 destinat companiilor care solicită fonduri pentru investiții.

Peste 313 milioane euro sunt disponibili atât pentru start-up-uri, IMM-uri, cât și companiile mari, însă numai pentru proiecte a căror valoare depășește 1 milion de euro. În acest fel, companiile care solicită ajutor de stat prin Schema reglementată de HG 807/2014 pot obține până la 50% din valoarea totală a investiției, dar nu mai mult de 37,5 milioane euro.
“Tot mai multe companii au apelat la obținerea de ajutoare de stat oferite de Guvernul României prin diferite scheme de finanțare în ultimii ani, ca parte a strategiei de a-și dezvolta business-urile acolo unde a fost nevoie.

Prin intermediul Schemei de ajutor reglementată de  HG 807/2014, companiile pot obține până la 50% din valoarea investiției, pentru proiecte a căror valoare depășește 1 milion de euro. Se acordă sprijin nerambursabil de 50% din valoarea investiției pentru toate regiunile țării cu excepția Regiunii Vest (Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin) și Ilfov, unde companiile primesc 35% nerambursabil, în timp ce în București sprijinul este de 10%.

Am reușit până acum obținerea cu succes a mai multor finanțări, atât pentru companii mari dar și IMM, în sectorul de producție și servicii, iar pentru 2020 ne așteptăm ca numărul solicitărilor sa se tripleze, îndeosebi în al doilea semestru”, a declarat Roxana Mircea, fondator și partener al companiei de consultanță REI Finance Advisors.

Proiectele de investiții trebuie depuse până cel târziu în luna august;

Numărul solicitărilor pentru ajutor de stat este așteptat să se tripleze în acest an;

Proiecte cu o valoare de peste 1,4 mld. euro au fost depuse și peste 10.000 noi locuri de muncă au fost create până în prezent prin HG 807/2014.

Comentarii

comentarii