Acasă Sănătate În atenția doamnelor și domnișoarelor! Caravana medicală de testare a cancerului la...

În atenția doamnelor și domnișoarelor! Caravana medicală de testare a cancerului la sân ajunge în Dudeștii Noi Timiș

1878
DISTRIBUIȚI

În octombrie, luna de luptă împotriva cancerului de sân, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer face, pentru al șaselea an la rând, 1.000 de testări gratuite pentru femeile în mediul rural.

Caravana medicală „Nu am făcut destul 2019” pornește sâmbătă, 5 octombrie, din județul Timiș și trece, timp de șapte săptămâni, prin județele Hunedoara, Arad, Satu Mare și Bihor.

Primele opriri vor fi sâmbătă, 5 octombrie, la Căminul cultural din Dudeștii Noi din județul Timiș și duminică, 6 octombrie, la Casa de cultură din Teliucu Inferior, județul Hunedoara. Consultațiile se fac între orele 10.00 – 18.00, iar medicii își propun să testeze 100 de oameni din fiecare localitate.

Pe lângă testările pentru cancerul de sân (examinare clinică, ecografie mamară, mamografie), medicii și studenții voluntari fac analize pentru inimă (tensiune, puls, EKG), controale ale alunițelor suspecte, spirometrii pentru a verifica funcția plămânilor, asigură calcularea indicelui de masă corporală (pentru gradul de obezitate) și fac teste pentru diabet (măsurarea glicemiei).

Din 2014, de la prima ediție a campaniei, caravana a trecut prin 25 de județe. Au fost implicați peste 250 de voluntari și au fost testate 5.408 de persoane din mediul rural.

Comentarii

comentarii