Acasă Administraţie În Calea Torontalului va apărea o zonă economică de producţie şi depozitare,...

În Calea Torontalului va apărea o zonă economică de producţie şi depozitare, dacă proiectul trece de votul CLT

DISTRIBUIȚI

În intravilanul din Calea Torontalului din Timişoara va apărea o zonă de peste 55.000 mp reconfigurată pentru activităţi economice de producţie şi depozitare, dacă Consiliul Local Timişoara va trece proiectul de hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ), terenul studiat neavând front la artere majore de circulaţie.

Suprafaţa respectivă este compusă din două parcele în intravilanul municipiului, iar prezenta documentaţie propune unificarea celor două parcele de teren şi omogenizarea indicilor urbanistici POT, CUT, regim de înălţime.

“Având în vedere prevederile legale expuse, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Reconfigurare zonă activităţi economice – producţie şi depozitare”, str. Calea Torontalului, Timişoara, beneficiar S.C. DS SMITH PACKAGING ROMANIA S.R.L., îndeplineşte condiţiile pentru a fi supus dezbaterii şi aprobării plenului consiliului local”, se arată în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre locală.

Având în vedere, între altele, documentaţia PUZ pentru proiectul amintit (proiectant SC Poliform srl) şi faptul că  începând cu 17 decembrie 2018, cu ocazia demarării etapei 2 – etapa elaborării propunerilor PUZ şi RLU aferent, de informare şi consultare a publicului, conform H.C.L. (…) perioadă în care nu s-a înregistrat nicio sesizare cu privire la aceasta documentaţie (…), se încadrează în Etapa 3 (etapa aprobării PUZ şi RLU).

Planul Urbanistic Zonal ”Reconfigurare zonă activităţi economice – producţie şi depozitare”, Calea Torontalului, în este elaborat de proiectantul SC POLIFORM SRL, la cererea S.C. DS SMITH PACKAGING ROMANIA S.R.L.

Terenul reglementat, care face obiectul acestei documentaţii nu se află în zonă cu interdicţii sau de monumente pentru care să fie necesar Avizul Consiliului Judeţean Timiş sau Avizul Direcţiei pentru Cultură Timiş.

Proiectul prevede construire a clădirilor în regim de înălţime de maxim (S)+P+4E+Er, cu suprafaţă minimă de spaţii verzi amenajate de 20% din suprafaţa terenului şi se va amenaja strada Calea Torontalului de la intersecţia cu strada Grigore Alexandrescu până la limita UAT Timişoara, beneficiarul acceselor de circulaţie rutieră şi pietonală fiind municipalitatea.

Prezentul PUZ se va integra în Planul Urbanistic General al Municipiului Timişoara şi va avea valabilitate de 3 ani, perioadă în care pot fi demarate investiţiile prevăzute în documentaţie, întregul proiect fiind supus analizării şi

aprobării în plenul consiliului local.

Consiliul Judeţean Timiş împreună cu Consiliul Local Timişoara vor identifica şi vor delimita, în funcţie de particularităţile specifice, zonele naturale de interes local ce necesită protecţie pentru valoarea lor peisagistică şi vor stabili condiţiile de autorizare a executării construcţiilor, având în vedere păstrarea calităţii mediului natural şi a echilibrului ecologic.

Comentarii

comentarii