Acasă Actualitate În Caras-Severin a fost descoperit un post de televiziune… pirat

În Caras-Severin a fost descoperit un post de televiziune… pirat

DISTRIBUIȚI

Un post de televiziune pirat a fost descoperit de poliţiştii din Caraş-Severin în timpul unei acţiuni pentru respectarea legislaţiei drepturilor de proprietate intelectuală, în cauză fiind întocmit dosar penal pe numele administratorului societăţii comerciale care coordona activitatea.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin au organizat o acţiune pentru depistarea societăţilor de transmisie prin cablu care funcţionează fără forme legale, încălcând, astfel, legislaţia drepturilor de proprietate intelectuală, informează, joi, Poliţia Română.
În timpul acţiunii poliţiştii au depistat o societate comercială într-o comună din judeţul Caraş-Severin, administrată de o persoană către o persoană de 21 de ani. Societatea nu deţinea acordurile de retransmisie ale posturilor de televiziune care făceau obiectul difuzării şi nici avizul Consiliului Naţional al Audiovizualului, încălcând prevederile Legii drepturilor de autor şi conexe şi ale Legii audiovizualului. Din sediul societăţii au fost ridicate pentru a fi confiscate 36 de receptoare tv şi cartelele aferente, folosite pentru piratarea canalelor respective în vederea retransmiterii acestora către cei 140 de abonaţi. În cauză s-a întocmit dosar penal pe numele administratorului „televiziunii pirat”, pentru săvârşirea infracţiunilor de retransmitere prin cablu a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, emisia de programe fără licenţă de emisie sau autorizaţie tehnică de funcţionare ori retransmisia de programe
 

Comentarii

comentarii