Acasă Actualitate În ciuda declarațiilor lăudăroase ale primarului Fritz, numărul de mijloace de transport...

În ciuda declarațiilor lăudăroase ale primarului Fritz, numărul de mijloace de transport în comun aflate în circulație la Timișoara scade continuu

DISTRIBUIȚI

Timișoara a ajuns să aibă în circulație, în acest moment, chiar mai puține mijloace de transport decât în vremea pandemiei, constată consilierul local Roxana Iliescu. Chiar dacă flota de tramvaie și autobuze s-a înnoit, aceasta nu se vede efectiv în trafic.

”În campanie, Dominic Fritz pe atunci doar candidat, era intrigat că in ultimii ani a scăzut numărul mijloacelor de transport public în comun! Cu toate acestea, în ciuda declarațiilor lăudăroase ale primarului Fritz din ultima perioadă, în Timișoara anului 2023, paradoxal, circulă mai puține mijloace de transport în comun decât în anii de pandemie!”, spune Roxana Iliescu.

Sosirea noilor mijloace de transport este rolul vechii administrații, atrage atenția consilierul local.

”Flota mijloacelor de transport a Societății de Transport Public Timișoara s-a înnoit datorită vechii administrații, astăzi având 21 tramvaie de ultimă generație Bozankaya (mai trebuie livrate încă 2) și 41 autobuze electrice Karsan (mai trebuie livrate încă 3)”, mai spune reprezentanta Pro România.

În ciuda înnoirii flotei, anul acesta, pe program normal (și nu pe program de vară când sunt mai putine mijloace de transport in comun decât in restul anului din cauza concediilor), față de anul 2021, când administrația Fritz a început schimbările la STPT, numărul tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor aflate în circulație, a scăzut.

”Conform documentelor din SMTT, unde Lațcău este președinte AGA, și a raportărilor interne ale STPT, în 2023, pe program normal, au fost pe trasee 147 de unități de transport față de 166 câte erau in 2021! Strict referitor la tramvaie și autobuze, unde ne așteptam cu toții să vedem o creștere datorită înnoirii flotei, avem următoarea situație: în anul 2021 – 43 de tramvaie și 89 de autobuze în circulație în anul 2023 -39 de tramvaie și 77 de autobuze în circulație  Anul acesta, privitor la tramvaiele Bozankaya, au fost scoase în circulație doar 12 din 21 câte sunt in curtea STPT”, spune Iliescu.

Situația nu e cu nimic mai bună nici pe partea de noi autobuze electrice, primite pe programul Ministerului Dezvoltării,

”Referitor la autobuzele electrice Karsan, situația e chiar de râs! Zilele trecute. vicele Lațcău ne-a anunțat că au mai băgat încă 11 autobuze electrice in circulație (fără a menționa numărul celor deja existente), primarul Fritz ne spune că sunt 16, iar directorul general STPT, 13…În realitate, astăzi sunt doar 7 autobuze electrice în circulație. Aceasta este oglinda competentei acestor oameni și a interesului lor pentru transportul public din Timișoara… vorbele lor, minciuni și manipulări de doi bani!”, a încheiat Roxana Iliescu.

 

Comentarii

comentarii