Acasă Administraţie În lupta cu Covid19, pachetul sanitar pentru elevii din Timiș propus de...

În lupta cu Covid19, pachetul sanitar pentru elevii din Timiș propus de Titu Bojin are trecere la CJT

1188
DISTRIBUIȚI

Consilierul județean Titu Bojin a insistat, miercuri 29 aprilie, pe proiectul de a se oferi copiilor din județul Timiș pachetul sanitar cu articole de curățenie și dezinfectante, dat fiind că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, iar elevii vor sta acasă încă 4 -5 luni și nu vor mai primi cornul și laptele.

”Cred că se poate acorda pachetului sanitar pentru toți copiii din Timiș, dat fiind că laptele și cornul nu se mai livrează, care costa 32 de lei.

Toată lumea e de acord cu această măsură este bună, de a se oferi pachetul sanitar în locul cornului și a laptelui, fiindcă și hotărârea ca elevii să stea acasă să facă școală s-a prelungit până în septembrie, mai puțin clasa a 8 a.

Eu v-aș ruga să revenim la proiectul propus de mine, să intervenim la Inspectoratul Școlar Județean să găsim o formulă,  având în vedere că mai sunt câteva luni de stat acasă pentru elevi și să dăm 3 – 4 săpunuri și o anumită cantitate de detergent și dezinfectant.

Chiar unii primarii sunt disponibili de a se implica în acțiune de a împărți aceste produse. Acest proiect de a veni în sprijinul copiilor nu are nicio conotație politică, ci a bunului simț, Unii copii chiar nu au posibilitatea de a achiziționa săpun și dezinfectant sau detergent și ne aflăm în plină pandemie de coronavirus”, a spus Bojin.

Călin Dobra a subliniat că s-a făcut solicitare către ISJ Timiș pentru acest demers. ”Sursele de finanțare trebuie identificate, fiindcă finanțarea de care spuneți, privind cornul și laptele, este prin APIA și nu poate fi deturnată către altă destinație, decât pentru ceea ce a impus Comisia Europeană. Vom aloca sume de la bugetul local pentru acest demers!”, a fost mesajul lui Dobra.

Titu Bojin a amintit că sunt discuții aprinse și în ceea ce privește oferirea de tablete copiilor care nu au pentru școala online. ”Poate găsim o formulă tot la sugestia Înspectoratului Școlar Județean Timiș să îi sprijinim pe elevii săraci care chiar nu au asemenea dispozitive”, a atenționat consilierul județean Titu Bojin.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a subliniat că orice propunere care vine în sprijinul unităților de învățământ este binevenită, dar trebuie atenție la ceea ce înseamnă finanțare și trebuie ca toți cei 70.000 de elevi din Timiș trebuie să beneficieze de un proiect nu un anumit segment.

”Când oferim ceva trebuie oferit elevilor din întreg sistemul de învățământ nu pentru anumiți elevi și pentru unii nu.

Trebuie alocați bani pentru dezinfecție și curățenie, dat fiind că vor veni elevii la școală în următoarea perioadă – elevii de clasa 8 a.

Trebuie să fim atenți și la distribuție, în ceea ce privește, propunerea domnului Bojin, în funcție de ceea CJT va hotărî, dar distribuția nu ține de școală, școala trebuie să facă alte activități.

Vă rog să vă gândiți la întreg sistemul nu numai la un segment mic de elevi atunci când vreți să oferiți ceva. În Timiș sunt 70.000 de elevi și toți trebuie să beneficieze, în ceea ce privește pachetul pe care domnul Bojin l-a propus!”, a spus Popescu.

Comentarii

comentarii