Acasă Actualitate În lupta cu COVID19, Salvați Copiii a deschis un fond de...

În lupta cu COVID19, Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea sistemului medical

3397
DISTRIBUIȚI

În contextul crizei declanșate de COVID19, Salvați Copiii România, preşedinte prof. univ. dr. Mihai Gafencu din Timişoara, atenţionează că a deschis un  fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical.

Este vorba de contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să susțină întărirea sistemului medical românesc.

“Responsabilitatea majoră revine, în această perioada, sistemului medical, iar efectele subfinanțării cronice din ultimele decenii pot deveni, în contextul pandemiei, dramatice.

Este crucială întărirea capacității spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare, iar medicii aflați în prima linie au nevoie de materiale sanitare și de protecție”, a declarat președintele Organizației Salvați Copiii România, doctorul Mihai Gafencu.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România, a motivat prioritatea de a aloca fonduri pentru sistemul sanitar: „Dincolo de problemele cronicizate din sistemul neonatal românesc, pentru care Salvați Copiii intervine punctual, contribuind la crearea unei strategii coerente la nivel național, sistemul sanitar este astăzi, în contextul pandemiei de COVID-19, o prioritate națională”.

Detalii: persoană de contact: Ștefania Mircea, coordonator Program de Reducere a Mortalității Infantile, Salvați Copiii România, ștefania.mircea@salvaticopiii.ro, tel. 0751.010.533.

Comentarii

comentarii