Acasă Actualitate În pandemia Covid19, medicii de la Spitalul de copii Louis Țurcanu Timișoara...

În pandemia Covid19, medicii de la Spitalul de copii Louis Țurcanu Timișoara vor locui tot în spital

DISTRIBUIȚI

Pentru a oferi sprijin în lupta cu Covid-19, începând cu luna aprilie, Fundația pentru Copii Ronald McDonald oferă cazare gratuită personalului medical din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara în Casa Ronald McDonald aflată în incinta spitalului.

Din 2008, Casa Ronald McDonald servește drept casă departe de casă pentru părinții ai căror copii sunt internați în spital pentru tratamente îndelungate, familii care vin din diverse colțuri ale țării și care au posibilități materiale reduse.

Anul acesta a fost finalizat proiectul de renovare completă a casei și de extindere cu încă 10 camere, proiect ale cărui costuri au depășit un milion de euro. Pe perioada epidemiei, în premieră, casa va găzdui medici și asistente din Spitalul Louis Țurcanu, care vor locui în cele 26 camere, pentru a putea fi cât mai aproape de pacienții lor.

„În această perioadă fără precedent în istoria omenirii, fiecare organizație non-profit este pusă să regândească felul în care își poate adapta misiunea în așa fel încât să poată ajută cât mai mult și mai eficient.

Împreună cu echipa noastră de la Fundația pentru Copii Ronald McDonald am găsit cele mai bune soluții în care să putem da și noi o mână de ajutor pentru cei care sunt în linia întâi a acestui nemilos război, infecția cu noul coronavirus.

Ne înclinăm în fața medicilor și a personalului sanitar din toate spitalele care luptă pentru sănătate”, a declarat Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald România. 

De asemenea, toate fondurile colectate de fundație în lunile martie și aprilie sunt redirecționate pentru susținerea spitalelor de copii partenere cu echipamente de protecție, materiale și consumabile: Spitalele Louis Țurcanu din Timișoara, Grigore Alexandrescu și Marie Curie din București și Sf. Maria din Iași.

Până acum, au fost distribuite 22.000 de mănuși, 12.000 de măști chirurgicale, 500 de kituri complete de protecție pentru personalul medical din cele patru spitale pentru copii.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald se implică și mai mult în lupta împotriva Covid-19 și donează 60.000 de euro pentru a susține lucrările de amenajare a secției ATI de la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan. Secția va deservi noul spital temporar ROL 2, care a fost ridicat pentru a asigura asistență medicală specializată pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

„În aceste vremuri dificile pentru noi toți, continuăm să fim alături de comunitate și să facem bine alături de Fundația Ronald McDonald pentru a susține activitatea spitalelor publice din România.

De această dată, pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii COVID-19 ne îndreptăm eforturile spre susținerea amenajării secției ATI de la Institutul Ana Aslan, dar și fiind aproape de cadrele medicale care fac eforturi extraordinare în această perioadă. Este mai important ca oricând să fim solidari și să încercăm să oferim ajutor tuturor celor care au nevoie”, a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România și membru al Consiliului Director al Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Comentarii

comentarii