Acasă Actualitate În pragul marelui praznic al Învierii, ÎPS Ioan a donat o casă...

În pragul marelui praznic al Învierii, ÎPS Ioan a donat o casă unei femilii cu 5 copii din Timiș

DISTRIBUIȚI

La 70 km de Timișoara, în localitatea Șanovița, o familie de creștini trăiește în multe lipsuri materiale, dar se străduiește să ofere un trai decent și educație celor cinci copii ai săi.

Pentru că viața este grea în aceste vremuri, salariile sunt mici și este greu să găsești un loc de muncă stabil, familia în cauză, se luptă să supraviețuiască în această lume, de multe ori nedreaptă.  

În pragul marelui praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, Părintele Mitropolit Ioan, auzind despre situația acestei familii nevoiașe, a dorit să le ofere o mână de ajutor. Și pentru că aceștia nu aveau unde să locuiască, Înaltpreasfinția Sa, cu sprijinul unor parohii și fundații bisericești, dar și al unor credincioși cu suflet bun și milostiv, a achizitionat și donat o gospodărie, formată din casă, anexe și grădină acestei familii greu încercate.

Acest gest cu profunde înțelesuri duhovnicești vine să schimbe viața familiei nevoiașe, care, prin gândul bun al Chiriarhului, devine realitate lucrătoare pentru cei cinci copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Părinții lor sunt conștienți de valoarea educației și de aceea fac eforturi mari ca cei mici să frecventeze grădinița și școala din localitate.

Un ajutor vine și din partea părintelui paroh Cristian-Bogdan Laichici, care are grijă de educația spirituală a acestei familii. Cei mici participă la slujbele bisericii, alături de părinți, și la catehezele pe care părintele le organizează pentru înțelegerea cuvântului lui Dumnezeu. Este o familie care și-a pus nădejdea în Bunul Dumnezeu și Domnul i-a auzit pe ei; și El, Domnul își ține promisiunile. Nu de puține ori cei mici s-au rugat ca Domnul să le trimită un ajutor și această mână întinsă a venit din partea slujitorilor Bisericii.

Pe întreaga perioadă a postului, acțiunile filantropice ale Arhiepiscopiei Timișoarei și Fundației Filantropia se îndreaptă, cu precădere, spre cazurile sociale grave, spre persoanele fără adăpost, spre familiile nevoiașe cu mulți copii, precum și spre persoanele suferinde cu afecțiuni medicale grave. Toate aceste acțiuni sociale-filantropice sunt expresia legăturii indisolubile și complementare a măririi lui Dumnezeu prin slujirea semenilor, a fraților mai mici ai noștri.

Comentarii

comentarii