Acasă Cultura În premieră, la Timișoara! Dragoste 2. America. Joi, la Saccade, în Piața...

În premieră, la Timișoara! Dragoste 2. America. Joi, la Saccade, în Piața Unirii

782
DISTRIBUIȚI

Regizorul Florin Şerban continua seria filmelor din Trilogia “Dragoste”, despre felurile diferite de a iubi, cu filmul Dragoste 2. America, joi 16 ianuarie, de la ora 18.00, la Saccade, din Piața Unirii din Timișoara.

În premieră la Timișoara.

Filmul spune istoria a doi oameni aflați la mijlocul vieții și la sfârșitul dragostei, doi amanți care refuză să accepte că iubirea lor a murit.

Ultimele 24 de ore ale unei povești de dragoste.

Fără legătură narativă cu “Dragoste 1. Câine”, care a avut premiera pe 5 decembrie 2018, în “Dragoste 2. America” relaţia amoroasă a celor două personaje este captivă unei realităţi la marginea realităţii.

Dragostea dintre Beatrice şi Anton pare că este trăită predominant în creierele celor doi amanţi şi că este hrănită de amintiri, speranţe şi proiecţii.

Dar certitudinile relaţiei lor îşi fac deopotrivă loc, pentru că realitatea îi împinge pe cei doi să-şi comprime trăirile unei iubiri cerebrale în povestea ultimelor lor 24 de ore de relaţie.

“Întâi m-am prefăcut că în filmele pe care le fac nu vorbesc despre mine. Îmi era un fel de jenă, de ruşine şi îmi era greu să recunosc că sunt de fapt narcisist.

De fapt, în toate, în Eu când vreau să fluier, fluier, în BOX, în Dragoste 1. Câine şi în Dragoste 2. America, e vorba despre mine şi sunt narcisist.

Nu despre luptele sau amorurile mele e vorba în filmele astea, ci despre nişte esenţe şi pulsiuni pe care le recunosc în mine şi care găsesc că sunt aproape universale. Felul în care fac film nu are vreo funcţie terapeutică, ci e singura unealtă pe care o cunosc şi în care am încredere că poate să schimbe lumea şi poate găsi un adevăr.

Eu când vreau să fluier, fluier este cel mai premiat şi mai cunoscut film al meu. Dragoste 2. America e cel mai sincer, cel mai crud şi cel mai bun.”, explică regizorul Florin Şerban.

Scenariul şi Regia: Florin Şerban, Producători: Oana Iancu, Florin Şerban, Distribuție: Igor Babiac, Emőke Pál, Costin Dogioiu, Mihai Râpan, Durată: 75 min.

Comentarii

comentarii