Acasă Sănătate În premieră, la Timişoara, endocrinologia va încerca să iniţieze o punte a...

În premieră, la Timişoara, endocrinologia va încerca să iniţieze o punte a colaborării între Polonia şi România

2167
DISTRIBUIȚI

premiera prof. dr. ioana zosinSocietatea Medicilor Endocrinologi din Vestul Ţării şi Societatea Română de Endocrinologie, în colaborare cu Societatea Poloneză de Endocrinologie, organizează Primul Simpozion Româno-Polonez de Endocrinologie, la Timişoara, în perioada 1 -2 octombrie.
„Tematica acestei menifestări deţine atât relevanţă teoretică, dar şi practică. Temele care vor fi abordate acoperă arii importante şi controversate ale specialităţilor noastre. Este vorba de sindromul de ovar polichistic, acromegalia, tumorile neuroendocrine, orbitopatia tiroidiană, patologie tiroidiană prin deficit de iod, boala autoimună tiroidiană şi sarcina sau diagnosticul unor tireopatii. Topicele selectate reflectă cele mai noi achiziţii în anumite domenii clinice şi de cercetare. Cu această ocazie ne propunem să abordăm aspecte conceptuale şi de ordin practic. Întâlnirea va genera cu certitudine un schimb de opini cu rezultate benefice. Suntem onoraţi că acest important eveniment are loc la Timisoara, oraş multietnic cu vechi tradiţii economice, culturale şi ştiinţifice. La Timişoara  endocrinologia va încerca să iniţieze o punte a înţelegerii şi colaborării între Polonia şi România”, a precizat prof. dr. Ioana Zosin, preşedintele simpozionului.
„Legăturile de prietenie dintre endocrinologii români şi polonezi au o istorie îndelungată. Ne-am întâlnit de multe ori în trecut şi am discutat mereu posibilitatea unei cooperări mai strânse. La un anumit moment, ideea unei acţiuni comune în forma unui simpozional internaţional a fost stabilită. În cele din urmă, graţie eforturilor intensive ale prof. Ioana Zosin ideea a devenit posibilă şi s-a stabilit organizarea Primului Simpozion Româno-Polon de Endocrinilogie”, a subliniat pro. dr. Marek Bolanowski, secretarul Board-ului Societăţii Poloneze de Endocrinologie.
Programul ştiinţific foarte bogat va fi susţinut timp de două zile de personalităţi de excepţie din Polonia şi din România. În cadrul manifestării se vor confrunta mai multe generaţii de specialişti, aparţinând a două şcoli diferite.

Comentarii

comentarii