Acasă Actualitate În premieră, la Timișoara, va fi organizată o plimbare climatică

În premieră, la Timișoara, va fi organizată o plimbare climatică

DISTRIBUIȚI

În premieră, la Timișoara, va fi organizată o plimbare climatică, sâmbătă, 5 octombrie 2024, între orele 11:00 – 13:00, când vor fi dezbătute mai multe probleme cu care se confruntă comunitățile actuale. Punctul de plecare va fi la Universitatea de Vest Timișoara.

Prima plimbare climatică din Timișoara propune câteva teme de analizat LA PAS prin oraș, cum ar fi: producția de hrană sustenabilă și sănătoasă, avantajele producției agricole responsabile și de proximitate, sursele de apă, efectele schimbărilor climatice asupra felului în care trăim și ne hrănim.

Plimbăreții vor avea prilejul să afle răspunsuri avizate de la ambasadori ai Pactului Climatic European, activiști de mediu, reprezentanți ai mediului academic și producători în sistemul ASAT (un model de agricultură susținută de comunitate care presupune existența unui parteneriat între producători și consumatori).

Înscrierea la plimbare se face, gratuit, prin accesarea formularului de la link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddh9VROR4vKPxuVtRWiptQSSKn4XyBOvDzLYpkewPItqyGVA/viewform.

Punctul de pornire este la Universitatea de Vest Timișoara, sâmbătă, la ora 11.00, urmând ca plimbarea să se încheie la Casa Tineretului, locul de desfășurare a Festivalului de gastronomie lentă LA PAS.

La final, participanții se vor bucura de o porție de supă anti-risipă, pregătită de voluntarii de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară.

Evenimentul este organizat în contextul Festivalului LA PAS, în cadrul proiectului „LA PAS în cartier”, dezvoltat de CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.

Plimbarea climatică este o inițiativă a REPER21, și face parte din angajamentul cetățenesc propus de Pactul Climatic European.

Acesta este un cadru de conștientizare și acțiune climatică pentru cetățenii europeni, în perspectiva transformării Uniunii Europene într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Obiectivele sunt să ajungem, până în 2050, la zero emisii nete de gaze cu efect de seră; creșterea economică să fie disociată de utilizarea resurselor; nicio persoană și niciun loc să nu fie lăsate în urmă.

Secretariatul Pactului Climatic European este coordonat la nivel european de Directoratul General pentru Climă al Comisiei Europene și coordonat în România de REPER21. Activitățile Pactului Climatic European sunt comunicate în România de DC Communication.

Comentarii

comentarii