Acasă Actualitate În prezența ÎPSS Ioan, mănăstirea Luncanii de Sus din Timiş și-a sărbătorit...

În prezența ÎPSS Ioan, mănăstirea Luncanii de Sus din Timiş și-a sărbătorit hramul

878
DISTRIBUIȚI

Mănăstirea Luncanii de Sus, din judeţul Timiş, a îmbrăcat haine de sărbătoare, cinstindu-și ocrotitorii spirituali. La bucuria obștii monahale și a numărului mare de pelerini, veniți din Timișoara, Lugoj și din satele aflate în proximitatea mănăstirii, a luat parte și ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului.

El a participat, în biserica lăcaşului monahal, la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți, din care au făcut parte arhimandritul Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei, părintele protopop Bujor Păcurar și alți preoți din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură, rostit la finalul sinaxei euharistice, Mitropolitul Banatului a vorbit despre contextul istoric în care au trăit Sfinții Constantin și Elena, considerați drept cei care au dat libertate creștinismului, devenind protector ai creștinilor. În continuare, Chiriarhul Banatului, împreună cu soborul slujitor, a mers la mormântul arhimandritului Ieronim Stoican, fostul duhovnic al acestui așezământ, unde a fost oficiată Slujba Parastasului.

Comentarii

comentarii