Acasă Actualitate În Timiș, doar 18 școli și grădinițe, din cinci comune, mai rămân...

În Timiș, doar 18 școli și grădinițe, din cinci comune, mai rămân în scenariul 2, începând de luni

258
DISTRIBUIȚI

Duminică, 30 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul Zoltan Nemeth, a actualizat scenariile după care fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județ își desfășoară cursurile. Vineri a avut loc o altă ședință în care s-au modificat scenarii însă aceasta nu a ajuns să și producă efecte.

Vineri, trecuseră în scenariul 1 unitățile de învățământ din Giarmata. Interesant este că școlile și grădinițele din Comloșu Mare au trecut vineri în scenariul 2 pentru ca duminică să revină în scenariul 1. Tot duminică, împreună cu acestea, au trecut din scenariul 2 în scenariul 1 și cele din Boldur, Checea și Fibiș, după ce ratele de infectare în aceste localități au scăzut sub 1 caz la mia de locuitori.

Așadar, începând de luni, în Timiș vor fi 573 școli în scenariul 1 și doar 18 de școli, din cinci UAT-uri, în scenariul 2. Vor veni fizic la cursuri doar o parte dintre elevii școlilor din Fârdea, Giera, Moravița, Nădrag și Voiteg.

„Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentată pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 30.05.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, transmit reprezentanții prefecturii.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătații definește cele dou scenarii astfel:

– Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, care presupune:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Comentarii

comentarii