Acasă Actualitate În Timiș, nu mai există școli cu toaleta în fundul curții

În Timiș, nu mai există școli cu toaleta în fundul curții

DISTRIBUIȚI

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, 88 de clădiri cu destinația învățământ din cadrul unităților școlare nu au autorizație, privind incendiile de la ISU Timiș, în data de 1 septembrie 2021, la debutul anului școlar 2021-2022.

De asemenea, 87 clădiri au autorizație, iar 734 nu fac obiectul autorizării. 51 de clădiri conexe unităților de învățământ au autorizație, 60 nu au autorizație, iar 123 nu fac obiectul autorizării.

De asemenea, în Timiș, 14 unități de învățământ  nu au primit autorizația sanitară de funcționare de la DSP. Este vorba de 7 școli gimnaziale, 4 grădinițe și trei licee.

A crescut numărul unităților de învățământ care au primit autorizație de funcționare de la ISU sau a scăzut numărul celor care aveau nevoie de autorizație sanitară de la DSP. Există unități care funcționează de mai mulți ani în construcții noi și nu au depus documentația de autorizare sanitară, dar sunt situații ușor de rezolvat.

”În ceea ce privește infrastructura suntem în aceeași situație ca anul trecut, chiar și la nivelul Timișoarei. Există aceeași infrastructură școlară care nu a suferit modificări aproape deloc, nici cabinetele școlare nu s-au extins. E același număr ca în 2020”, a spus prof. Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Vestea bună este că nu mai există școli care să aibă WC-ul în fundul curții – o groapă înconjurată de patru garduri de scândură.

”În județul Timiș, nu mai există unități de învățământ cu toalete fără canalizare care să nu funcționeze cu apă curentă, conform normelor moderne actuale. Acestea se află ori în clădirea școlii, ori într-o clădire alăturată, dar toate sunt dotate cu WC-uri care au apă curentă și canalizare, așa cum cer normativele. Nu mai există WC-uri în fundul curții, acea groapă turcească sau cum se mai spunea. Mai mult în zona rurală sunt toalete moderne unde există chiar încălzire centrală. Trebuie să spunem că în zona rurală există unități de învățământ care arată foarte bine, în comparație cu multe școli din zona urbană”, a spus prof. Popescu, miercuri 1 septembrie.

Comentarii

comentarii