Acasă Actualitate În Timiș nu mai funcționează niciuna dintre cele cinci tabere școlare

În Timiș nu mai funcționează niciuna dintre cele cinci tabere școlare

DISTRIBUIȚI

Deși in Timiș sunt cinci tabere școlare, niciuna nu mai funcționează în acest moment, anunță Agenția de presa Rador, care citează Radio Timișoara. În plus, unitățile de cazare din taberele timișeene au fost deconectate și de la utilități, pentru că starea lor este una dezastruoasă și necesită investiții urgente.

“Cele cinci tabere pe care le avem în inventar, nu mai putem spune că sunt administrate pentru ca sunt deconectate de la utilități, de la curentul electric. Primele două, Chevereșu Mare și Poieni Strâmbu au fost deconectate de la curentul electric de la 1 ianuarie 2023. Ce a mai rămas funcțional din tot patrimoniul nostru este baza turistică din Timișoara, care oferă zece camere pentru sportivi și tineri care participa la evenimente de profil în Timișoara. Tot așa, nici în 2023, nici în 2024 nu s-au alocat fonduri pentru lucrări și reparații de întreținere, motiv pentru care taberele sunt închise”, spune șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, Aurel Cotarca.

Consiliul Județean Timiș a solicitat încă din 2018 preluarea taberelor școlare, pentru care ar putea să acceseze fonduri europene din Programul Regional Vest al ADR. Până acum acest transfer nu s-a făcut.

Comentarii

comentarii