Acasă Actualitate În timp ce șantierele sale stagnează, Nicolae Robu se laudă cu “Noua...

În timp ce șantierele sale stagnează, Nicolae Robu se laudă cu “Noua Timişoara”, folosind realizările firmelor private

656
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu vorbeşte de mai mult timp despre Noua Timişoara, o nouă zonă de construcţii care se va ridica pe lângă linia ferată, între străzile Pictor Zaicu – Demetriade, desigur pe bani privaţi ai firmelor. Inaugurarea noului pasaj Iulius Town a fost prilej de noi laude ale edilului privind arhitectura viitoare a acestui spaţiu.

“Noua Timişoara, cum am denumit-o noi, este de la fosta fabrică Fructus, pe strada Pictor Zaicu, continuă pe Demetriade şi Baader. Ani de zile aceasta a rămas în paragină. Este o şansă excelentă de dezvoltare a unui oraş în oraş. Îmi place acest concept, de oraş în oraş. Standardul stabilit deja este cel la care s-a lucrat la Iulius Town. Municipalitatea are obligaţia să nu aprobe orice fel de construcţie; ceea ce rămâne pe termen lung pentru valorificarea terenului trebuie să fie emblematic. Sunt deja şi proiectul ISHO, dar şi alte iniţiative, în zona Fructus”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat la începutul anului că este vorba despre începuturile valorificării acelei zone, Noua Timişoara ultra-spectaculoasă, unde vor apărea două noi bulevarde cu câte patru benzi, Pictor Victor Zaicu şi Demetriade, ce vor fi realizate din bugetul local.

“Sunt zeci de mii de metri pătraţi care au stat neutilizaţi mult timp, dar acum este şansa ca acolo să se ridice clădiri la noile standarde occidentale, care vor fi mult mai spectaculoase decât dacă se construiau clădiri comune, după tiparele de acum 15 ani”, spunea Robu.

Edilul a mai precizat că municipalitatea va face lărgirea la patru benzi a aceste străzi de 7 – 8 kilometri lungime, ca să pregătească infrastructura publică necesară dezvoltării private.

Comentarii

comentarii