Acasă Economic În trimestrul trei, preţurile la apartamentele vechi cu două şi trei camere...

În trimestrul trei, preţurile la apartamentele vechi cu două şi trei camere Timişoara au scăzut spectaculos

DISTRIBUIȚI

Conform analizei www.imobiliare.ro cu privire la dinamica preţurilor de strigare la apartamentele vechi cu două şi trei camere, în trimestrul trei 2009, în cele mai mari oraşe din România, cu excepţia municipiului Cluj-Napoca, au fost înregistrate scăderi semnificative. În ciuda primelor semne de revenire sub influenţa programului Prima Casă, proprietarii şi agenţiile imobiliare îşi reduc aşteptările.
Preţurile apartamentelor cu două camere ating noi minime
În Timişoara, preţurile cerute pentru apartamentele vechi cu două camere au continuat să scadă constant pe parcursul trimestrului trei, apropiindu-se la finalul intervalului de pragul psihologic de 1.000 de euro/mp. Astfel, preţul mediu de strigare a scăzut de la 60.000 de euro (1.107 de euro/mp), valoare înregistrată la începutul lunii iulie, până la 54.313 de euro (1.017 de euro/mp), la sfârşitul intervalului analizat. În zonele Bucovina, Girocului, Steaua sau Aradului, există oferte garantate de agenţiile imobiliare sub preţul mediu.
Apartamentele cu trei camere, sub pragul de 1,000 de euro/mp
Şi în cazul apartamentelor vechi cu trei camere, se observă acelaşi trend de scădere. La sfârşitul lunii septembrie, o astfel de proprietate era scoasă în piaţă pentru un preţ mediu de 68.936 de euro (960 de euro/mp), cu peste 6.000 de euro mai puţin decât la începutul lunii iulie când pentru acelaşi tip de imobil, proprietarii şi agenţiile imobiliare solicitau 74.970 de euro (1.037 de euro/mp).
Există în continuare un potenţial de scădere
În prezent, din cauza lipsei unei mase critice de cumpărători cu potenţial de finanţare, nivelul aşteptărilor proprietarilor poate scădea în continuare. „Şi în trimestrul trei, trendul de scădere a fost resimţit în oraşele analizate, inclusiv în Timişoara. Prima Casă nu a impulsionat vânzările, iar rezultatele nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor proprietarilor şi agenţiilor imobiliare. În condiţiile în care cererea rămâne mică, celor care sunt presaţi să vândă nu le rămâne decât să scadă preţurile în continuare. Mai devreme sau mai târziu, proprietarii îşi vor da seama că nu are sens să aştepte prea mult şi vor duce preţurile acolo unde există cerere.”, susţine Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

Comentarii

comentarii