Acasă Actualitate În urma articolului din ZIUA de Vest, Primăria Timișoara s-a autosesizat și...

În urma articolului din ZIUA de Vest, Primăria Timișoara s-a autosesizat și a salubrizat fosta bază Uszoda din Parcul Scudier

2052
DISTRIBUIȚI

În urma articolului https://www.ziuadevest.ro/infectia-din-parcul-scudier-pericolul-major-pentru-sanatatea-publica-din-centrul-timisoarei-foto-video/ pe care cotidianul ZIUA de Vest (www.ziuadevest.ro) din Timișoara l-a publicat în data de 11 ianuarie 2020, Primăria Timișoara, prin Biroul de Salubrizare, s-a autosesizat.

Astfel, marți 14 ianuarie, o echipă dotată cu două motostivuitoare și cu patru mașini a început salubrizarea și igienizarea fostei baze Uzsoda, aflată într-o stare înaintată de degradare și plină de gunoaie, situată în Parcul Scudier, devenit WC public.

În acest caz a intervenit și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Timiș. Inspectorii i-au atenționat pe reprezentanții Biroului de Salubrizare că trebuie să curețe acea zonă încărcată de gunoaie, infecție și putreziciune.

La evenimentul de marți 13 ianuarie, a fost prezent și Cristi – timișoreanul responsabil care a făcut filmulețul și ni l-a trimis la redacție să îl publicăm, iar noi l-am publicat cu mai multe poze.

Cristi a declarat: ”Felicitări presei, felicitări cotidianului ZIUA de Vest din Timișoara pentru că nu a rămas indiferent și a scris despre această situație infectă, aflată foarte aproape de Piața Victoriei și de Catedrala Mitropolitană.

Este un articol foarte bun care le-a mișcat pe autorități și iată că se rezolvă problema și se curăță zona. Trebuie să mai spunem că aceste gunoaie trebuiau duse de către firma care a reabilitat parcul și nu de către societățile subordonate consiliului local, pentru că se cheltuiesc bani din bugetul local aiurea și nu ar trebui”.

Într-adevăr situația era terifiantă!! Mormanele de gunoaie erau înalte de doi metri, acoperișurile din țiglă acoperită de licheni sunt sparte, iar ploaie pătrunde înăuntru distrugând totul, bazinele de înot sunt stricate, pline de deșeuri și murdărie. Fiindcă ușile de la intrare sunt dărâmate sau lipsă, bineînțeles că tot omul care trece pe acolo și îl apucă nenorocirea tocmai când se află în mers, intră acolo, indiferent că e zi sau noapte, și își face nevoile. Exteriorul zidurilor sunt mâzgălite, stricate și respingătoare.

Să vedem cum va arăta Uszoda după igienizare!!!!

Comentarii

comentarii