Acasă Actualitate În week-end va curge vinul

În week-end va curge vinul

327
DISTRIBUIȚI

În acest sfârşit de săptămână, la Timişoara se va desfăşura cea de 11-a ediţie a Festivalului Vinului. Sărbătoarea se va ţine tot pe platforma de la stadionul Dan Păltinişanu, iar organizatorii, Consiliul Judeţean şi Direcţia de Cultură, Artă şi Patrimoniu Timiş, au din nou ca asociaţi pe cei de la Cramele Recaş. La fel ca anul trecut, şi la această ediţie, Cramele Recaş a renunţat la monopolul festivalului, în Timişoara fiind acceptaţi producători sau distribuitori de vinuri de la alte podgorii din ţară, dar şi din Ungaria şi Republica Moldova.
„Prognoza meteo ne arată ca vineri va fi frumos, sâmbătă va ploua, dar vor fi 17 grade Celsius, iar duminica va fi din nou vreme frumoasă, aşa că ne aşteptăm ca la festival să vină în jur de 30.000 de vizitatori”, a declarat  Ioan Georgiu, directorul Cramele Recaş.
Societatea din Recaş va fi prezentă la festival cu zece standuri şi peste 50 de oameni. Anul acesta, pe lângă vinuri, must, vin fiert, Cramele Recaş vor aduce, în premieră, rampaşul, adică mustul fermentat, un produs binecunoscut în România care, aşa cum spune Georgiu, este acum la mare căutare în Germania şi Austria. „Preţul unui litru de vin va fi acelaşi din ultimii trei ani, respectiv 8 lei pe litru, aşa că preţul unui pahar de vin nu va fi mai mare de 1,5 lei”, a mai spus Georgiu.
Organizatorii estimează că vor vinde peste 25.000 de litri de vin vărsat şi îmbuteliat şi că au destule resurse să acopere cererea, producţia din acest an a Cramelor Recaş fiind de 5 milioane de litri. Cu această ocazie, Recaşul va lansa pe piaţă sortimentul Mustoasă, un vin uşor care va prinde cu siguranţă la public. De la Festivalul Vinului nu vor lipsi tradiţionalii mici sau grătarele.
Partea artistică va fi asigurată de Ansamblul Timişul şi Doina Timişului, Grupul Reflex, dar şi numeroşi interpreţi vocali şi cunoscuţi de muzică populară. Nu va lipsi muzica rock sau blues: Liviu Manciu Trio, Blue Station, Cargo, Bega Blues Band, Blazzaj, Adi Bărar Blues Band, Ioan Gyuri Pascu şi Pacifica. Porţile festivalului vor fi deschise de vineri, 23 octombrie şi până duminică, 25 octombrie, între orele 17 şi 23.

Comentarii

comentarii