Acasă Actualitate Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Constantin Ostaficiuc,...

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Constantin Ostaficiuc, în dosarul finanţării Clubului Poli

693
DISTRIBUIȚI

c ostaficiucFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, rămâne cu condamnarea de 3 ani cu suspendare dată de Curtea de Apel Timişoara, la începutul anului, în dosarul finanţării Clubului Politehnica Timişoara, când era condus de Marian Iancu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul în anulare formulat de acesta şi de ceilalţi inculpaţi în dosar. Sentinţa este definitivă.

“Respinge ca nefondate recursurile în casaţie declarate de inculpaţii Borza Petru, Roşca Liviu Ioan, Ostaficiuc Constantin, Cionvica Dan Sabin, Negrei Ion, Hrenoschi Răzvan, Pepa Daniela Octavia, Mihuţ Mircea Marian şi Chivorchian Haic Gheorghe împotriva deciziei penale nr. 1/A din data de 03 ianuarie 2018 a Curţii de Apel Timişoara. (…)”, se spune în motivarea ÎCCJ.

Totodată, instanţa obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat, iar onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii inculpaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 65 lei, rămân în sarcina statului.

Iniţial, Tribunalul Timiş l-a condamnat pe Constantin Ostaficiuc la 4 ani şi 6 luni cu executare pentru abuz în serviciu, în acelaşi dosar, după care Curtea de Apel Timişoara a redus pedeapsa la 3 ani cu suspendare, sub supraveghere timp de 3 ani.

Procurorii anticorupţie au arătat că în cursul anului 2008, angajaţi din cadrul CJ Timiş, cu ştiinţă, au întreprins demersurile necesare pentru alocarea unor sume de bani în vederea susţinerii echipei de fotbal ce aparţinea S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. ”Concret, aceştia au avizat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş şi au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare a echipei la competiţiile de club UEFA. În baza acestor documente, cu încălcarea dispoziţiilor legale, au fost acordate societăţii comerciale mai sus menţionate, care, la acel moment, înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat şi către finanţatorul Consiliul Judeţean Timiş, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Timiş. În realitate, banii au fost utilizaţi de către firma respectivă în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor şi penalităţilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere şi întreţinere a stadionului Dan Păltinişanu, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Timiş şi închiriat echipei de fotbal, precum şi pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanţelor Publice etc”, au constatat procurorii.

Comentarii

comentarii