Acasă Economic Încă 5.000 de familii se vor putea muta în Prima Casă cu...

Încă 5.000 de familii se vor putea muta în Prima Casă cu ajutorul BCR

420
DISTRIBUIȚI

Banca Comercială Română (BCR) începe creditarea prin programul Prima Casă 2. Plafonul alocat BCR este în valoare de aproape 216 milioane de euro. BCR are condiţii foarte avantajoase pentru noile credite Prima Casă – dobânda 4,6% pe an, fără comisioane lunare sau de acordare.
„Orice tânără familie doreşte să aibă propria ei casă, iar BCR continuă să le ajute, cu sprijinul statului roman, să îşi împlinească acest vis firesc în condiţii foarte avantajoase. Susţinem în mod special construirea de locuinţe noi ca parte foarte importantă a Programului Prima Casa. Împreună cu Asociaţia Română a Băncilor şi FNGCIMM pregătim procedura optima pentru garantarea şi finanţarea construcţiilor noi. BCR se angajează cu toate resursele in acest gen de programe care sprijină creditarea, revenirea încrederii şi generează creştere economică", a declarat Martin Skopek, Vicepreşedinte Retail BCR.
Aproape 100 de dosare sunt deja în curs de aprobare pentru credite prin programul Prima Casă 2, semnarea lor fiind estimată pentru prima săptămâna de derulare a programului. O treime din dosarele în curs de aprobare la BCR în acest moment sunt din Bucureşti, restul fiind aplicaţii din provincie. În acest moment, valoarea medie a unui împrumut solicitat se situează în jurul a 50.000 euro în Capitală şi 37.000 euro în provincie
„Prima Casă 2 este o continuare bine venită a programului guvernamental de sprijinire a tinerelor familii în dobândirea unei locuinţe. BCR a acordat deja cele mai multe credite în programul Prima Casă 1 şi suntem siguri că vom fi lideri şi la Prima Casă 2. Am solicitat şi primit cel mai mare plafon şi estimăm că putem ajuta încă 5.000 de familii să aibă prima lor casa”, a declarat Ştefan Coroianu, Director Credite Retail în cadrul BCR.
Ştefan Coroianu afirmă că timpul de aprobare a dosarelor de credit s-a îmbunătăţit vizibil faţă de începtul programului Prima Casă 1 datorită îmbunătăţirii fluxurilor de lucru şi a unei mai bune colaborări între bancă şi Fondul Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri. De asemenea, Coroianu mai spune că BCR a luat toate măsurile pentru a asigura o procesare cât mai rapidă a dosarelor, dar recomandă în acelaşi timp aplicanţilor să negocieze o validitate a precontractului de vânzare-cumpărare pe o perioadă cât mai lungă (ex. minim două luni) pentru a preîntâmpina eventuale întârzieri.
BCR a fost liderul programului Prima Casă 1, cu peste 8.000 de credite acordate, în valoare totală de peste 330 de milioane de euro. La o valoare medie a împrumutului de 41.000 euro (media în cadrul programului Prima Casă 1), rata lunară medie conform condiţiilor din cadrul programului Prima Casă 2, este 263 euro în condiţiile unui avans minim de 2.156 euro şi o perioadă de plată a creditului de 30 de ani.

Comentarii

comentarii