Acasă Administraţie Încă 140 de milioane de lei din fonduri europene pentru Timișoara, după...

Încă 140 de milioane de lei din fonduri europene pentru Timișoara, după aprobarea a cinci proiecte de pe lista de rezervă

664
DISTRIBUIȚI

La confirmarea finanțării cu fonduri europene a proiectelor de pe lista a programului POR, Timișoara are cinci proiecte aprobate, pe axele 3,4,10 și 13 ale programului. Este vorba de construirea a două corpuri de clădire la Școala Generală 30, dotarea liceului Waldorf, construirea unei săli de sport la Școala Generală nr.25, extinderea iluminatului public în Parcul Botanic și a treia serie de tramvaie care vor înnoi flota STPT.

La Școala Generală nr.30, se plănuiește extinderea corpurilor A, B și C cu corpurile D și E, în sistem demisol, parter și două etaje. De asemenea, se dorește și izolarea tuturor corpurilor. Pentru acest proiect, vor fi alocați aproximativ 20 de milioane de lei. La liceul Waldorf, pentru proiectul de construcție și dotare au fost aprobați alte 11 milioane de lei, iar pentru construcția sălii de sport de la Școala Generală nr.25, încă 7,1 milioane de lei.

Pentru extinderea iluminatului public din Parcul Botanic vor fi acordați 3,8 milioane de lei. „Parcul Botanic nu a avut niciodată iluminat public, este culmea culmilor! Noi am moștenit contractul acela cu banii pentru extinderea rețelei deja cheltuiți. Mai erau doar pentru întreținere, Acum s-a încheiat complet acel contract, avem delegarea mentenanței către STPT. Dar, pentru a realiza iluminatul într-un parc cu un areal cum este cel al Parcului Botanic, este nevoie de un proiect de sine-stătător, nu de o simplă intervenție”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Ultimul proiect, și cel cu valoare cea mai mare, este  înnoirea flotei de tramvaie ale STPT, a treia tranșă. Cu 96 de milioane de lei pentru acestea, se ajunge, astfel, la suma totală de140 milioane de lei în plus, aprobate pentru proiectele de pe lista de rezervă.

Robu a amintit și de un alt proiect realizat cu fonduri europene, „Rediscover”, care își propune să valorifice moștenirea evreiască din regiunea Dunării, Partenerii din Szeged, liderii proiectului, Galați Regensburg și alte localități din bazinul hidrografic al Dunării vor fi prezenți chiar mâine la Timișoara. Împreună cu reprezentanții comunităților evreiești din România, aceștia vor face o vizită la sinagoga din cartierul Fabric.

Comentarii

comentarii