Acasă Actualitate Încă o premieră timișoreană. Un veac de la înființarea primei asociații chinologice...

Încă o premieră timișoreană. Un veac de la înființarea primei asociații chinologice din România

DISTRIBUIȚI

Prima asociație chinologică din țară a fost Asociația Câinilor de Poliție pentru România, fondată la Timișoara în anul 1922. Membrii fondatori au fost Paul Dietrich, Friederich Hermann, Iosif Jojart, Adalbert Ludwig, Ioan Molnar, Velimir Pavlovits, Stefan Rosenthal, Iosif Tertshek și Viliam Vinczeti.
 
Prima expoziție chinologică s-a organizat la Timișoara în 6 mai 1923. Numele societății a fost schimbat în anul 1931 și purta denumirea “Societatea proprietarilor de câini de rasă din România”.
 
În anul 1972 asociația se reorganizează sub numele actual Asociația Chinologică Română a Județului Timiș. 

“În Banat simbioza om-câine a funcționat de sute de ani și în timp a primit noi valențe de la vânătoare, păstorit și paza casei la companie și agreement. Coagularea activității chinologice s-a concretizat în anul 1922 prin înființarea primei <asociațiuni de sporturi canine> sub denumirea de Societatea Câinilor de Poliție pentru România cu sediul în Timișoara, la Palatul Weiss”, spune Daniela Radu, președintele Asociația Chinologică Română a Județului Timiș.
 
Pentru a marca un veac de la înființarea primei “asociațiuni de sporturi canine”, Asociația Chinologică Română Timiș organizează un eveniment aniversar, la Muzeul Satului Bănățean, în zilele de 6-8 mai 2022.
 
“Evenimentul  va cuprinde patru competiții canine internaționale multirasă, două competiții de club de rasă, un târg de adopții canine și o frumoasă expoziție de timbre intitulată sugestiv Canis”, a mai transmis Daniela Radu. 
 
Intrarea la eveniment este gratuită pentru pensionari, persoanele cu dizabilități și copiii până la 14 ani.
 
FOTO Prima diplomă primită de un membru al asociației: Sursa: achr-tm.ro

Comentarii

comentarii