Acasă Actualitate Încă un eveniment ratat de administrația Fritz: Târgul de Crăciun

Încă un eveniment ratat de administrația Fritz: Târgul de Crăciun

DISTRIBUIȚI

Încă un eveniment ratat de administrația Fritz: Târgul de Crăciun! Acesta este verdictul timișoreanului Alin Andrei Gorscovoz, care aduce argumente, în acet sens.

“Motivul este simplu: un astfel de eveniment nu are ce căuta a se desfășura cu precădere în Piața Operei, iar amplasarea roatei panoramice în aceea zonă este o monstruozitate.

Așa cum se-ntâmplă în toate marile orașe, târgurile de Crăciun se organizează în piețe “deschise” și nu în piețe în care există un spațiu important ocupat cu vegetație (gazon, pomi înalți).

Din păcate, în Timișoara un astfel de spațiu nu prea exista. Piața Libertății are o problema din cauza liniei de tramvai care trece pe acolo, iar Piața Unirii are mult spațiu verde.

Ținând cont de acest specific, organizatorii trebuiau să ”spargă” evenimentele care au loc cu ocazia târgului în cele 3 locuri: patinoarul să fie în Piața Libetății, roata panoramică în Piața Unirii, concertele în Piața Operei.

În fiecare din cele 3 piețe puteau fi puse chioșcuri in care să fie vândute produse alimentare și nealimentare, iar oamenii nu s-ar înghesui. Colac peste pupăză, nu ajungea că spațiul din Piața Operei este ”încărcat”, organizatorii au mai montat și o roată panoramică acolo, stârnind nemulțumirea justificată a multor timișoreni.

Din păcate, autoritățile locale au crezut că, dacă târgul va fi organizat de o firmă din Sibiu, cu experiență în domeniu, succesul va fi garantat. NU va fi așa, și asta din cauza celor care supervizează această acțiune din partea Primăriei. Oameni incapabili de a vedea lucrurile în perspectivă și a gândi un plan coerent.

Deși Timișoara vibrează de oameni de cultură și de oameni cu idei inovative, este clar că la nivelul autorităților locale aceștia NU există,  supervizarea unor astfel de evenimente fiind lăsate pe mâna unor neprofesioniști cu vederi limitate. Așa că, nu ne rămâne decât să ne uităm cu invidie la modul cum sunt organizate târgurile de Crăciun din Sibiu sau Craiova, ca să le numesc pe cele mai apropiate și de succes.

În final, nu pot să închei fără a sublinia faptul că fostul primar Nicolae Robu a refuzat amplasarea unei astfel de roate panoramice în Piața Operei, deși i s-au făcut astfel de propuneri încă din anul 2019. Citez dintr-un articol apărut pe www.tion.ro în 2 decembrie 2019:

”Primăria Sibiu a dat startul unui nou trend anul acesta, după ce a amplasat la Târgul de Crăciun o roată panoramică, adusă de la o fabrică din Italia. Roata are 22 de metri înălțime și 16 gondole cu 64 de locuri, conform presei locale. Oradea i-a călcat rapid pe urme și a adus o roată asemănătoare, dar la Timișoara nu s-a putut. Iar dacă s-ar fi putut, probabil că timișorenii s-ar fi revoltat că se strică prea mulți bani. Potrivit primarului Nicolae Robu, nu avem unde să amplasăm o asemenea roată panoramică. El spune că s-a discutat la un moment dat despre o asemenea atracție pentru târguri, dar nu s-a găsit un loc unde să fie așezată. O variantă ar fi fost parcarea de la Modex, însă atunci ar fi trebuit să se renunțe la zona de mâncare.”, explică Alin Andrei Gorscovoz, pe pagina sa de facebook.

Comentarii

comentarii