Acasă Eveniment Încă un şofer român a încercat să evite carantina, intrând cu maşina...

Încă un şofer român a încercat să evite carantina, intrând cu maşina pe contrasens la frontieră

DISTRIBUIȚI

Şoferul unei maşini înmatriculate în România, în care se aflau şase pasageri, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic, pentru a nu intra în carantină. Acesta a intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România. 

“În data de 15.12.2021, în jurul orei 09:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră care îşi desfăşurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un autoturism care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieşire din ţară. Autovehiculul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetăţean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau şase cetăţeni români, care veneau din Germania”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră.

Întrucât şoferul nu îndeplinea condiţiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o ţară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic făcut de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică.  

“S-a constatat faptul că, alături de şofer, doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei, iar patru dintre aceştia erau vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2”, mai transmite Poliţia de Frontieră.

Pasagerii au declarat că nu aveau cunoştinţă despre intenţia şoferului de a intra în ţară în mod fraudulos.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunea de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În urmă cu două zile, un alt şofer a încercat să intre pe contrasens în România, tot prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac, judeţul Arad, pentru a evita triajul epidemiologic şi carantina. Şi în acel caz se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii