Acasă Eveniment Incendii puternice pe o insulă de agrement din Arad

Incendii puternice pe o insulă de agrement din Arad

589
DISTRIBUIȚI

UPDATE: Poliţiştii arădeni anchetează incendiile care au distrus două cabane în Arad

Două cabane au fost distruse de două incendii puternice care au izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe o insulă de agrement din municipiul Arad, cauzele fiind în curs de stabilire, unii localnici afirmând că a fost vorba de o acţiune criminală. Incendiile au fost raportate după miezul nopţii, pe o insulă a Mureşului, din zona de agrement ”Trei insule”, aflată la câţiva kilometri de aeroportul local, în Pădurea Ceala. Pe insulă există aproape 500 de cabane, zeci dintre ele devenite locuinţe permanente. La momentul sosirii pompierilor, două cabane ardeau, la o distanţă de 400 de metri una de alta, motiv pentru care unii localnici consideră că focurile au fost declanşate intenţionat. Pompierii au intervenit câteva ore, misiunea fiind dificilă pentru că nu au avut acces pe insulă cu autospecialele, aceasta fiind legată de oraş printr-un pod de pontoane pentru pietoni. Astfel, pompierii au fost nevoiţi să monteze sute de metri de furtun peste podul de pontoare, pentru că pe insulă nu există hidranţi. ”Intervenţia a fost dificilă din cauza căii de acces. Am întins o linie de furtun peste podul de pontoane”, a declarat Eugen Urs, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Cele două cabane, care nu erau locuite, au fost distruse aproape în totalitate, fiind construite în mare parte din lemn. Una dintre locuinţe era a administratorului asocieţiei proprietarilor de cabane de pe insulă. ”Am avut două butelii mici de campanie, care au explodat. Nu ştiu ce s-a întâmplat, eu nu eram aici”, a declarat administratorul, Ioan Şonca. Cauzele producerii incendiilor sunt în curs de stabilire, însă unii dintre localnici cred că a fost vorba de o acţiune criminală.
Câţiva proprietari le-au declarat jurnaliştilor că incendiile au legătură cu alegerea unei noi conduceri pentru asociaţia din care fac parte şi că presupuşii infractori au dorit să dea foc sediului administraţiei, însă ar fi greşit cabana de două ori. Acuzatorii cred că se dorea distrugerea documentelor asociaţiei, pentru a se acoperi cheltuirea unor sume mari de bani colectate de la proprietarii de cabane. Preşedintele asociaţiei a refuzat să comenteze aceste acuzaţii. 

UPDATE:Poliţiştii arădeni anchetează incendiile care au distrus două cabane în Arad

Poliţiştii arădeni au început o anchetă în urma incendiilor care au distrus, în noaptea de vineri spre sâmbătă, două cabane de pe o insulă de agrement din municipiul Arad, pompierii având suspiciuni că focul a fost pus cu intenţie în ambele cazuri. Surse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad afirmă că în cazul celor două incendii există suspiciunea că ele au fost provocate. Conform surselor, pompierii nu au putut stabili deocamdată de la ce a pornit focul şi nu există indicii că sursa lui ar fi fost instalaţiile electrice. Având în vedere că distanţa dintre cele două cabane, care au ars aproape în acelaşi timp, este de aproape 400 de metri, iar între ele mai există şi alte construcţii, pompierii nu exclud variant ca incendiile să fi fost provocate şi au sesizat Poliţia. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Camelia Tuduce, a declarat, sâmbătă, că au fost începute cercetări în acest caz. Conform sursei citate, poliţiştii anchetează cazul împreună cu pompierii, iar mai mulţi localnici de pe insulă urmează să fie audiaţi, mai ales că unii au afirmat deja, în faţa jurnaliştilor, că au suspiciunea că cele două cabane au fost incendiate.
 

Comentarii

comentarii