Acasă Eveniment Incendiu de amploare în Reșița. Arde clădirea Primăriei, Consiliului Județean și Prefecturii

Incendiu de amploare în Reșița. Arde clădirea Primăriei, Consiliului Județean și Prefecturii

11946
DISTRIBUIȚI

Un incendiu uriaș a izbucnit, în această seară, în Reșița. Clădirea în care funcționează Primăria, Consiliul Județean și Prefectura a izbucnit în flăcări, iar la fața locului s-au deplasat numeroase echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost dat în jurul orei 20.00, atunci când oamenii au observat fumul gros care ieșea din acoperișul clădirii din Reșița.

Autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și autoscări ale ISU Caraș-Severin, intervin la fața locului pentru stingere flăcărilor. Intervenția este extrem de dificilă, având în vedere înălțimea la care a izbucnit incendiul.

Publicată de Catalin Radu pe Marţi, 18 august 2020

UPDATE – Reprezentanţii ISU Caraş-Severin au transmis că la incendiu pompierii cărăşeni acţioneaza cu 5 maşini de stingere şi o autoscara. Pentru localizarea şi stingerea incendiului, în sprijinul echipajelor u fost trimise alte două autoscari şi 2 maşini de stingere de la ISU Timiş. 
”Până la acest moment, informaţiile indică faptul că nu ar exista persoane surprinse”, a arătat sursa citată.

Clădirea unde a izbucnit incendiul este înaltă şi adăposteşte Consiliul Judeţean şi Prefectura Caraş-Severin.

UPDATE – Incendiul care a cuprins podul clădirii în care funcţionează Consiliul Judeţean şi Prefectura Caraş-Severin, aflată în centrul municipiului Reşiţa, a fost stins de pompieri, marţi seară. Potrivit primelor date, nu există victime.

Pompierii de la Detaşamentul din Reşiţa au intervenit pentru stingerea incendiului pornit la podul clădirii care adăposteşte Prefectura şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, aflată în centrul Reşiţei, cu 5 maşini de stingere şi o autoscară, iar în sprijinul lor au fost solicitaţi colegii lor din Timiş care s-au deplasat cu 2 autospeciale de intervenţie la înălţimi – o autoplatformă de 72 metri şi o autoscară de 42 metri – şi două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de 9.000 de litri, respectiv 7.000 de litri, cu echipajele aferente.

”Până la acest moment, informaţiile indică faptul că nu ar exista persoane surprinse”, a transmis ISU Caraş-Severin.

După aproximativ o oră şi jumătate, pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi să stingă focul.

”Cu eforturi susţinute, pompierii au reuşit stingerea incendiului. Preventiv, la fata locului va rămâne un echipaj de stingere pentru supravegherea zonei”, a mai transmis ISU Caraş-Severin.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin urmează să stabilească exact de la ce a pornit incendiul.

Comentarii

comentarii