Acasă Eveniment Incendiu de amploare în Thassos, o insulă plină de turişti din Timișoara...

Incendiu de amploare în Thassos, o insulă plină de turişti din Timișoara – video

DISTRIBUIȚI

Incendiu violent în Thassos, o insulă plină de turişti români, mulți dintre ei din Timișoara, în această vară. Flăcările au cuprins zonele de vegetație din zona Skala Potamia, o destinație de vacanță plină de turiști români, şi se extind.

Autorităţile fac însă apel la calm şi încearcă să ţină situaţia sub control.

„Aseară în jurul orei 20 au apărut două focare de incendiu în zona Potamia. S-a acţionat doar pe plan terestru pentru că nu au putut să intervină şi arian. În acestă dimineaţă, la ora 6,25 au început să intervină şi aerian. Sunt patru avioane şi cinci elicoptere care încearcă să stingă focul. parcă stă un pic mai bine situaţia faţă de ceea ce s-a întâmplat azi noapte. Azi-noapt, fiind întuneric, vedeam flăcările, vedeam fum, cerul era roşu. Nu era foarte plăcută priveliştea. Acum vedem doar fum. Ne sperie puţin stituaţia, dar ne dă o doză de optimism faptul că auzim avioanele, elicopterele care iau apă din mare. Încearcă să protejeze cât mai mult localităţile”, a povestit Dan Adrian Drăgan, Reprezentant Forum Thassos, la România TV.

 

Încă de luni, autorităţile din Grecia au introdus restricţii în mai multe zone din Thassos din cauza temperaturilor ridicate. De luni 8 august, a fost interzis accesul în zonele forestiere din cauza riscului de incendiu.

Drumurile Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic au fost închise. De asemenea, turiștii nu au mai avut acces la plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise.

De asemenea, circulația este limitată pe următoarele drumuri forestiere:

Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;

Potamiá – Pigés Potamiás;

Theológos către Kamíni;

Limenária-Kástro;

Mariés-barajul Marión;

Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon

Kazavíti-Toúmpa

Rachoni

Kallirachi

Sotiros

Comentarii

comentarii