Acasă Eveniment Incendiu de amploare într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara. Peste 100...

Incendiu de amploare într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara. Peste 100 de cauciucuri au ars, înecând estul orașului în fum negru

DISTRIBUIȚI

Alarmă la Timișoara, după ce mai multe persoane au sunat la 112 și au raportat prezența unei coloane uriașe de fum  în apropierea Gării de Est din Timișoara, aproape de Pădurea Verde.

Pompierii s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. Peste 100 de cauciucuri au ars ca o torță în curtea unui depozit de anvelope.

Potrivit ISU Timiș, pompierii au fost solicitați să intervină duminică, la ora 11.45 pentru „stingerea unui incendiu izbucnit într-o curte comună (mai mulți operatori economici) pe strada Demetriade din Timișoara”.

A fost alertat Detașamentul 1 Timișoara și la locului evenimentului s-a acționat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, au mai spus cei de la ISU.

La sosirea echipajelor de intervenție „s-a constatat că incendiul se manifesta la deșeuri și anvelope, pe o suprafață de aproximativ 300 mp”. În urma evenimentului au ars aproximativ 100 cauciucuri, o remorcă dezafectată și au fost afectate alte două remorci de TIR.

Vâlvătaia s-a extins la camioanele care se aflau în zonă şi încărcate cu siliciu.

Din nefericire, remorcile a două camioane au fost afectate de incendiu, în timp ce o altă remorcă dezafectată a ars și ea în totalitate.

La fața locului au ajuns și inspectorii Gărzii de Mediu care fac verificări și măsurători pentru a stabili dacă în urma incendiului există pericol pentru populație.

Pompierii ISU vor stabili cauza producerii incendiului.

Coloană uriașă de fum dens și negru a putut fi văzută de la 10 km distanță. ISU susține că nu e pericol de propagare.

Comentarii

comentarii