Acasă Actualitate Incendiu la centrala nucleară Zaporojjia, cea mai mare din Europa

Incendiu la centrala nucleară Zaporojjia, cea mai mare din Europa

DISTRIBUIȚI

În plină invazie rusă a Ucrainei, o centrală nucleară, cea mai mare din țară, dar și din Europa, a fost bombardată intens azi-noapte. Un obuz a lovit o clădire administrativă și a declanșat un incendiu în incinta sitului centralei nucleare Zaporijjia, cea mai mare din Europa, situată în orașul Enerhodar, din sud-estul Ucrainei, relatează CNN și BBC citând oficiali ucraineni.

La rândul său, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat într-un mesaj pe Twitter că știe că sunt raportate bombardamente la centrala nucleară Zaporijjia și că este în contact cu autoritățile ucrainene în legătură cu situația.

Ucraina raportează că nu sunt modificări ale nivelurilor de radiații la Zaporijjia, iar Casa Albă anunță că președintele Joe Biden a vorbit la telefon cu președintele Volodimir Zelenski.

Autoritatea ucraineană de reglementare în domeniul nuclear a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) că nu există „nicio schimbare în ceea ce privește nivelul de radiații la situl centralei nucleare de la Zaporijjia”, a transmis vineri AIEA pe Twitter.

Serviciile de urgență ucrainene au confirmat că au reușit să stingă incendiul de la centrala nucleară din Zaporijjia.

De asemenea, serviciile de urgență au anunțat că nu există victime, transmite BBC.

Comentarii

comentarii